Vreme
Zoom

Laufer se ponovo javlja

Živ vam stojim da Aleksandar Vučić neće do kraja nedelje da dojavi nijednog člana vlade koji je lagao nešto u aferi prisluškivanja i praćenja u kojoj svi varaju sve od samog početka
Dragoljub Zarkovic
piše:
Dragoljub
Žarković

Neimenovani doušnik iz srpskog bezbednosnog bratstva s kodnim imenom "Laufer", kome Vojislav Šešelj duguje barem pola od svog pisačkog udarništva, a to nije malo, kao da je ponovo oživeo, ovog puta kroz usta Aleksandra Vučića, koji pouzdano zna ono o čemu će nas tek obavestiti. Krajem nedelje, ako mu je verovati, mada nije jasno zašto ne odmah ako razlog nije njegova briga o "liku i delu" Ivice Dačića, koga čeka briselska večera s Hašimom Tačijem.

Jer, kad Vučić, sav zanet svojom borbom protiv stoglave hidre korupcije i drugih pošasti, kaže da je zapanjen lažima funkcionera MUP-a i nekih članova srpske vlade, vrlo je jasno da, barem kad govori o vladi, nije mislio ni na Krkobabića Starijeg, Rasima Ljajića, Suzanu Grubješić, daleko bilo, ili bilo kog četvrtog, već baš na premijera Ivicu Dačića, koji pored države duži i policiju i koji se jedini oglašavao, i po formacijskoj dužnosti, o trenutnoj aferi.

Drugi članovi vlade, naime, mirno su ćutali ili se, u najbolju ruku, zgražavali nad iznetim činjenicama (o kojima opširno pišemo u temi ovog broja "Vremena"), a jedino je Dačić, po prirodi funkcije, nešto izjavljivao, mada teško neko može da se seti šta je baš rekao.

Rekao bih da je ovo najotvorenija objava rata premijeru od prvog potpredsednika srpske vlade. Ako Vučić održi reč. A ne verujem da će je održati. Recimo da je kraj nedelje u subotu, nedelju, hajde nek zbog dramske pauze to bude i ponedeljak, i živ vam stojim da "Laufer" neće da dojavi nijednog člana vlade koji je lagao nešto u ovoj priči u kojoj svi varaju sve od samog početka.

Prisluškivanje, praćenje, sudaranje... Sve to u nedelju dana. Čeka se, ako ga ikada bude, rasplet tih afera u koje su umešani visoki funkcioneri službi koje bi trebalo da štite građane, pa i Nikolića i Vučića. Nešto slutim da nećemo saznati više nego što sada znamo. Lov u mutnom ovde je omiljena disciplina.

Ali Aleksandar Vučić se zaleteo i optužio nekog od svojih drugara iz Nemanjine 11 da je lažov i da će o tome obavestiti javnost. Biće kao sa onim džakovima s izbora. Sad ga vidiš i posle nikad više.