Vreme
VREME 1408-1409, 28. decembar 2017. / EXTRA

Svečano uručene stipendije Fondacije Hemofarm:
Podrška za najbolje studente državnih fakulteta

Osim finansijske pomoći, studenti će imati mogućnost da pohađaju i "Mentorski program" Fondacije Hemofarm i u okviru njega da steknu praktična znanja i veštine koje će im pomoći u daljoj profesionalnoj karijeri

Fondacija Hemofarm uručila je ugovore o stipendiranju najboljim studentima državnih fakulteta i na događaju upriličenom u ovu čast oprostila se od poslednje generacije stipendista. Tokom sledeće akademske 2017/2018. godine, podržani studenti će, osim finansijske pomoći, imati mogućnost da pohađaju i "Mentorski program" Fondacije Hemofarm i u okviru njega da steknu praktična znanja i veštine koje će im pomoći u daljoj profesionalnoj karijeri.

Fondacija Hemofarm kontinuirano od svog osnivanja pomaže najbolje studente državnih fakulteta, od kojih je dosta njih i prvo zaposlenje dobilo u Hemofarmu.

Fondacija "Hemofarm ponosna je što je tokom prethodnih decenija podržala 3300 studenata iz cele Srbije. To je čitav jedan mali grad mladih i pametnih ljudi koje smo pomogli kroz program stipendija i na ovaj način dali podršku najboljim od najboljih studenata da stečenim znanjem, trudom i zalaganjem doprinesu boljitku ovog društva. Sa svojim studentima menjali smo se i mi. Prošle godine prvi put smo uveli "Mentorski program", pa su studenti imali priliku da u radu sa svojim mentorima, ekspertima u kompaniji Hemofarm, steknu praktična znanja i veštine i da budu spremniji za budući posao", rekao je Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i jedan od mentora u okviru ovog programa Fondacije Hemofarm.

"Sa zadovoljstvom sam prihvatila poziv da budem mentor i da svojom ekspertizom pomognem mladim ljudima da steknu dodatna znanja i samopouzdanje za dalje. Stipendije Fondacije Hemofarm su, osim novčanog dela, velika šansa da čuju tuđa iskustva i na osnovu njih izgrade svoj put. Meni bi ova vrsta mentorskog programa mnogo značila da ih je bilo u vreme kada sam ja studirala", izjavila je predavač Natali Ebert, doktor medicine i master javnog zdravlja.