Vreme
VREME 1545, 13. avgust 2020. / EXTRA

Koka-Kola:
Ko kaže da moramo da se vratimo na staro?

"Ko kaže da moramo da se vratimo na staro? Šta ako smo najveća promena ti i ja? Šta ako odlučimo da budemo otvoreni, kao nikada pre?", stihovi su pesme poznatog britanskog umetnika Pesnika Džordža, koji se udružio sa Koka-Kolom u prvoj, dugo očekivanoj kampanji poznatog svetskog brenda od početka pandemije virusa korona.

Inspirativna pesma centralna je tema kampanje "Otvoreni kao nikada pre" i treba da podstakne ljude da se otvore za nove mogućnosti, da pokrenu promene koje zavise od njih samih i da cene sve sitnice koje čine život.

"Otvoreni kao nikada pre" naziv je prve kampanja posle pauze u marketinškim aktivnostima za Koka-Kola sistem, budući da je već na početku pandemije odlučeno da se svi resursi preusmere u pružanje humanitarne pomoći širom sveta. I u Srbiji, pomoć je pružena zdravstvenim centrima i Crvenom krstu, i to u visini od 200 000 dolara, dok se sada pažnja usmerava ka oporavku privrede.

"Nakon prve dve faze pomoći, naš fokus je sada na podršci koju ćemo u narednom periodu pružiti partnerima iz Horeca sektora, koji su u ovoj situaciji pretrpeli znatne ekonomske gubitke. Predstojeća kampanja nije samo motivišuća – ona ima jasan i konkretan cilj: da podrži male biznise, lokalne hotele, kafiće i restorane, od kojih su mnogi tek sada otvorili svoja vrata posle veoma izazovnog perioda. Ugostiteljski sektor u Srbiji zapošljava više od 65.000 ljudi, koji se trenutno bore za opstanak i mi želimo da im u tome pomognemo", rekao je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Koka-Kola HBC Srbija.

U okviru kampanje "Otvoreni kao nikada pre" Koka-Kola će odabranim ugostiteljima staviti na raspolaganje deo svog digitalnog oglasnog prostora. Kroz različite aktivacije Koka-Kola će u narednom periodu podržati više od 600 ugostiteljskih objekata širom Srbije.

"Pored posvećenosti i želje da ponudimo najbolje osvežavajuće napitke koji odgovaraju na sve potrebe potrošača, želimo da inspirišemo ljude da krenu napred i učinimo svet drugačijim i boljim, ujedno pomažući i jedan od najznačajnijih sektora u privredi na svetu", izjavila je Andrea Dragan, direktorka marketinga za gazirane napitke kompanije Koka-Kola.