Vreme
VREME 1601, 9. septembar 2021. / EXTRA

Apatinska pivara:
15 godina kampanje »Kad pijem ne vozim«

Apatinska pivara donirala Saobraćajnoj policiji 600 fluorescentnih zaštitnih prsluka

Uz brzu vožnju, alkohol je najčešći faktor za izazivanje saobraćajnih nezgoda, istakao je Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije: "Ove godine već više od 32.000 vozača uhvaćeno je i isključeno iz saobraćaja zbog vožnje u alkoholisanom stanju. Zbog toga je pooštrena kontrola alkoholisanosti vozača, a plan je da se u narednom periodu još intenzivnije nastavi sa ovom praksom", najavio je Vida.

Naglasio je da su večernji i noćni sati period dana kada se sprovode akcije koje se odnose na otkrivanje ovakvih vozača, pa je policija u jednoj od najprometnijih ulica na Novom Beogradu celo veče kontrolisala da li su vozači pod dejstvom alkohola.

Menadžerka za korporativne poslove Apatinske pivare Slobodanka Cucić istakla je zadovoljstvo što Apatinska pivara, kao društveno odgovorna kompanija, ima priliku da pomogne Saobraćajnoj policiji u njihovom radu jer obavljaju veoma važan i odgovoran posao. "U našoj kampanji mediji su tokom svih ovih godina bili veoma bitni saradnici i partneri koji pomažu da ona bude sve vidljivija u javnosti i samim tim podigne svest svih građana o odgovornom konzumiranju alkohola", naglasila je Slobodanka Cucić.

Za ovih 15 godina, Apatinska pivara je donirala više od 130.000 evra, a kako bi se doprinelo masovnijem testiranju vozača, Saobraćajnoj policiji je tokom ovih godina uručeno 50.000 usnika za alkometre, kao i 135 najsavremenijih alkometara, što svakog dana povećava sigurnost i bezbednost učesnika u saobraćaju.