Finale predsedničke trke>

Listići, sumnje i drugi krug izbora

zora drčelić

Tempirana bomba Tomislava Nikolića o organizovanoj krađi glasova koliko god da nije potkrepljena ozbiljnijim dokazima zajedno sa izjavom da će se lično tući za svaki glas, dovele su u pitanje ne samo miran tok izbora već i samu stabilnost zemlje. Šta se iza svega ovog krije

ceo tekst

Komentari:

od prvog      od poslednjeg
Boza Bogdanovic,  17-05-2012 20:55:38
Boris je sinoc nokautirao Tomu-Grobara u TV-duelu, pred nekoliko miliona gledalaca. Da su TV-duel imali pre prvog kruga Izbora, ne bi se ni odrzao drugi. Boris je detaljno obrazlozio 20-ak argumenata, a Toma jedan jedini, da mnogo zeli da bude Predsednik, pa makar morao i "doktorirati" zbog toga. Samo pravi mazohisti mogu glasati za Tomu u nedelju, ako se ne secaju Seseljovih i Tominih pretnji, ratnih zlocina, vojvoda, svadje sa svim susedima, uplakane mobilisane decurlije, nezapamcene inflacije, ratnih profitera, bombardovanja, gubitka Kosova,..
Sve to odlicno znaju politicari u Evropskoj Uniji, Ujedinjenim Nacijama, NATO-paktu, Rusiji, Kini i dobronamerni susedi. Zato i daju javnu podrsku Borisu. Malo se namrste kada se spomenu organizovani kriminal u Srbiji, glomazni politicki i drzavni aparat, a onda se sete stare anegdote. Jedan od sovjetskih politicara (koliko se secam, Hruscov) posetio je nekog lorda u njegovom odlicno ocuvanom zamku u Engleskoj, iz vremena Cara Dusana. Upitao ga je kako su uspeli da odgaje savrseni travnjak. Lord je odgovorio da je to prosto. Dobro se pripremi zemlja, izabere i poseje najkvalitetnije seme i onda se travnjak pazljivo neguje sledecih 300 godina.
Sustina je u tih 300 godina. Iz opanaka smo usli u Kraljevinu, socijalizam, ratno-profitersku diktaturu, a tek smo Petog oktobra zakoracili u demokratiju. Da se desio i Sesti oktobar (hapsenje ratnih zlocinaca i profitera, oduzimanje njihove imovine, zabrana ratno-huskackih stranaka) vec bi smo na brzinu prosli dobar deo puta od tih 300 godina. Posto nije, ni nasa deca nece doziveti da vide "prvoklasnu negovanu englesku travu". Ali, unuci hoce, ako se u medjuvremenu ne povamire radikali i komunisti.
Boza Bogdanovic, Bor
P.S. Borise, glasacemo za Tebe, ali cemo te mnogo vise postovati ako postupis veoma konkretno, hapsenjem nekoliko bivsih i bar jednog aktuelnog ministra iz DS. Javnim i tajnim distanciranjem od brojnih sponzora DS, koji su od nekada postovane DS napravili svoju prciju, preko koje i dalje legalno pljackaju Srbiju. Isterivanjem iz stranke, ili bar marginalizovanjem nekoliko stotina omladinskih funkcionera, raznih "savetnika" i "eksperata", koji su debelo naplatili svoje poznanstvo sa Tobom i Tvojim najblizim saradnicima. Zatvaranjem brojnih drzavnih agencija "za trla baba lan". Kada ocistis svoje redove od kriminalaca, onda imas moralno pravo da to isto zahtevas i od koalicionih partnera. Uzgred, to ce biti ujedno i prvi preduslov da se ubrza nas ulazak u EU.
Boza Bogdanovic, clan Regionalnog odbora DS u periodu 1993-94

jeremija krstić,  19-05-2012 00:53:18
Dokaza je bilo sa svih strana na stotine ,ali mediska blokada je kao po dogovoru niko nastupi sa dokazima .Dokaz da se sumnja u legalnost izbora su Dveri bili najbučniji ,nijedan mediji osim Svet + nije dozvolio da ispričaju koja je metoda krađe bila .A o ispravnosti izbora su posumnjali Pastor Dveri, SNS,Dinkić ,Čeda ,Dragišić,Zukorlić,na stranu što su se neki pokajali ,to je drugi dil.Srbija je mala zemlja sve se sazna ,ovo će jednog dana morati da se obelodani,i ako DS koristi sve poluge vlasti .

Danko B.Marin,  19-05-2012 09:39:57
Udba je Vuka Draškovića izabrala za vođu kilave opozicije jer je imao kompleks oca - koji za posledicu ima strah od uspeha. Za Tomu... - videćemo!

Boris Bjelošević,  19-05-2012 20:58:30
Mislio sam da "Vreme" obraća pažnju na to kakvi su komentari. Nekako ne dolikuje ovakvom časopisu ovakvi komentari. Imate li vi (adekvatnog) urednika ovde?

zoran,  20-05-2012 17:54:51
E moj Božo nisi shvatio u pitanju je seme.Akakvo seme može Tadić da posadi kad je tu trebalo da nikne 1000 evra 200 000 novih radnih mesta a od toga ništa.