foto: dragan todorović

Naspram šalovane rupe tri Azerbejdžan buldožera su završno, dižući i spuštajući kašike, pozdravila svečani čin, Kandidat Tadić je, pod šlemom, otpozdravio horizontalnim mahanjem

Svi su mogli oda’nu, RIK je lično, bez tu Čićman devojku što sreću deli, izvuk’o redosled predsedničkih kandidata. Zna se ko Prvi, ko Poslednji, bar na listiću. Sve tako dobro ide da Šešelja i ne moraju da puštaju iz taj Hag. Javljaju da i članovi Društva lažova iz Drlače, kod Ljubovije, ukraj Drine, baš na Đurđevdan biraju predsednika. Vele da dugogodišnji predsednik Ivan Radojičić Šiljo samoinicijativno skratio mandat, a UO od Lažovi to prihvatio. Još vele da već imaju tri prijavljena kandidata, koji su, kao uslov kandidature, položili po pola praseta.

Ali, da se manem ti’ pologa, jevtinih figura, na ovaj predizborni mrs i skupoću. Najkraće, i sa najviše esencije, evo: DS se nešto Mnogo bavi sa Toma Vučić Nikolić, Napredni Dvojac još, pitanje je dokle, ćuti, kanda je stvarno prepariran, PRS Dragišić ‘oće sve polomi, pojavio se i Tata Krkobabić, Čeda vozi 200 na sat, kuda bog te jb, ona Bekuta zapevala na SPS promociji "da bi svim srcem podržala Mrkonjića", radikali još vodaju Šešelj ženu, Muftija stig’o u Hanover i na Al Džaziru, nije jasno šta je sa NOPO i Čučuk Đorđo Basarin. Da se doda da Stop stranačkom zapošljavanju URS načisto ursa, preko medijskih žica stiglo da Dinkić zvanično demantuje da su se tajno dogovorili o koaliciji sa Toma Vučić Nikolić.

Šta tek reći za Ivicu Dačić, veli Ivica, Sačuvao sam partiju, sačuvaću i Srbiju. Ocenio Ivica, da se zapiše i podvuče, pa neka crveni Ko treba da crveni, Da su izneverena očekivanja građana posle 5. oktobra, koji se pokazao borbom za vlast, a ne za demokratiju. Stig’o i da sa pisac Ćosić razgovara o najvažnijim pitanjima, a tek što hapsi, hapsi na sve čet’ri strane, ne treba se iznenaditi ako Ivica, samo da mu šiške još malo upadnu u oči, e da bi pokaz’o da se bez njega ne može Sačuvati Srbija, u’apsi, pa pusti, i sam sebe.

Umal’ smetnem, Toma Vučić Nikolić, jednina, ponavlja da pre tri godine stvorio novu političku stranku, da nije bilo lahko. I još, kod Toma Vučić Nikolić, množina, bio Đulijani, koji rek’o da ne košta ništa što doš’o, da doš’o zađaba, samo što se ne zna ko to zađaba platio. Kako javljaju Toma Vučić Nikolić mediji, a što ne bi moglo i to, Toma Vučić Nikolić podelili sa publikumom da su srećni i počastvovani i veoma ponosni što je Đulijani u nji’ gost, da je ovaj heroj planete, i da to znači da ljudi u svetu cene ono što Toma Vučić Nikolić rade. Đulijani se zađabe sa sve složio plus rek’o da su to krupne ideje.

A sad bi mog’o metnem, i pojačam, da Dojučerašnji predsednik deluje i dela kanda nije samoskraćen, kanda mu je ovo vaistinu poslednja kandidatura. Tako i eto, u ime Svih građana, sa Savetnik za žalost, bio na sahrani Deda Đokovića. Onda, u društvu, u stranačke boje ovarbani plus potpazušno izbrijani Đelić, i sa Svoj nutricionista, istrč’o jednu tačku BG maratona. Stig’o i u Grdelicu, na Koridor 10, sa Mrkonjićem najavio probijanje Klisure, rek’o da su faktički napali sve deonice u Srbiji, te da je, tu bio figurativan, Ova vlast sve vreme probijala tunele.

Bilo sasma normalno da se napadne i Koridor 11, koji je već 2x svečano napadan. Ali, ovaj put Jedanaestica je napadnuta, iza Ljiga, na Ibarskoj magistrali. Da reknem da sam prisustvov’o kao samozvani gost, za razliku od Kandidata Tadića, koji tu bio, kako izvestila Državna TV, kao Gost Azerbejdžan ambasadora. Dakle, do Magistrale, vidi se neko rovanje i kopanje, nasut tucanik, tabla, Izgradnja Autoputa E763, sektor Ljig–Preljine. Na placu postrojene nove mašine sa veliki točkovi, sve ti bageri, buldožeri, rovokopači, sa te Azerbejdžan zastave. Bi jošte jedna Autoput tabla, šalovana rupa sa F10 armaturom. Bi i dosta tog protokol ženskinja i muškinja, koje upućivalo Ambasador pratnju da Ambasador nigde ne mrda od Kandidat Tadić.

Jedan komandova da svi stave šlemove, dogodi se Mrkonjić sa na svaki rever plus kragnu po SPS značku. Bi komanda, Svi pred Autoput tablu, stiže kolona auti pod rotaciju, eto ga sa šlem bijeli Kandidat Tadić, sa do sebe Azerbejdžan ambasador. Sve stade pod Autoput tablu, jedan informisa kade će sve bude završeno, da je rupa iza budući temelj za budući most. Kandidat Tadić upita, Šta sad radimo, rekoše, da pogledaju Rupu. Pre gledanja Rupe Kandidat Tadić ispozdravlja levo i desno, pozdravi i mene lično, pod šlemom prihvatim šlem rukovanje.

Sve ujde pod bijeli šator, gde bila Glavna ceremonija početka radova na putu Beograd – Južni Jadran. Azerbejdžan Ambasador pozdravi gospodina Tadića, gospodin Tadić pozdravi Azerbejdžan Ambasadora. Izađoše iz šator i pravo na onu šalovanu rupu sa F10 armaturom. Mešalica napuni kolica malterom, gospodin Tadić i Azerbejdžan Ambasador složno baciše po lopatu maltera u šalovanu rupu. Naspram rupe tri buldožera su završno, dižući kašike gore-dole, pozdravila sve prisutne, Kandidat Tadić je, pod šlemom, otpozdravio horizontalnim mahanjem.

Kao što se vidi, rezultata na sve strane, i preko svake norme. Ali, ajde malo budem Pravi kolumnista. Zapazim da je prezentirano neko istraživanje o mladima glede izbora, zaključak da mladi nemaju ideja i razmišljanja, ali da su zainteresovani, da Srbija treba da se podmladi... Nuto, i među mladima se, što oni lepo s’vataju, favorizuju oni mediokriteti koji najbrže savladavaju partijsku azbuku. Zato mi se, opet ja o uštipcima, ideja Belih listića čini kao neki izlaz za Srbiju, bez obzira koliko je to legitimno, koliko legalistički, kome će odmoći, kome pomoći. Jer Nevažeći listići bi, kao individualni čin otpora, kao dokaz da smo sposobni da budemo protiv, bili vid veštačkog disanja onoj Petookobarskoj energiji i Srbiji, koja se tako pogubila da i jedan Ivica Dačić može da kaže da su Očekivanja građana izneverena.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST