Popularnost ispred zadruge

"Napad mokrom loptom"; Vreme 1133

Đorđe Balašević jeste umetnik, vrhunski talentovan tekstopisac. Iza toga ide tačka o njegovim vrhunskim kvalitetima. Da bude jugoslovenski, umesto srpski ili srbijanski, njegovo je pravo izbora. Benigna opaska. Ipak, za lavinu napada na njega po pitanju omalovažavanja Srbije krive su ranije izjave.

Nemam ništa protiv toga da se divi lepoti, kulturi, bogatstvu i junaštvu Hrvata, Slovenaca, Bošnjaka i Crnogoraca.

Imam protiv ako to radi tako što omalovažava Srbiju, ma kakva da je ona. O tome neka priča ovde, a ne okolo.

To je elementarna nekultura.

Pošto zna da će to biti dočekano sa oduševljenjem, on govori "srpskim jezikom koji je iskvarena verzija hrvatskog". Ko ga je uopšte o tome nešto pitao? Nisko, prizemno uvlačenje hrvatskim masama, ali na račun Srbije i njenog jezika. I tako to on često...

Ukoliko nisi zadovoljan stvarima u svojoj porodici, ma kakva ona bila, ne ideš okolo po selu i pljuješ je i ogovaraš. Naročito ne kod onih koji to jedva čekaju i zbog toga ce te ponuditi ručkom sa malo više mesa. To rešavaš u svojoj porodici. Ili stvari popravljaš ili napuštaš kuću.

Stvarno cenim Teofila, ali ovoga puta brani jednog nekulturnog čoveka, talentovanog lika koji se stidi svog oca priprostog seljaka i trudi se da ga što više ismeje, da bi bio popularan ispred zadruge.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST