(dhl)

Ekonomski barometar (februar 2016.) >

Poslovne vesti

DHL Srbija:
Najuspešniji u Evropi

DHL Express Srbija, koja ove godine obeležava 25 godina poslovanja u našoj zemlji, izabrana je za najuspešniju evropsku kompaniju DHL Groupe u 2015. godini, u kategoriji zemalja koje ostvaruju godišnji prihod do 50 miliona evra. U konkurenciji za najuspešniju DHL kompaniju Evrope učestvovalo je 28 evropskih zemalja, a kriterijumi koji su uticali na odabir najuspešnijih bili su: prihod i broj pošiljaka u međunarodnom transportu, kvalitet usluge koji se nudi na tržištu, obuka i motivacija zaposlenih, primena inovativnih i IT rešenja u poslovanju, kao i finansijski rezultati i stabilnost kompanije. Nagradu najuspešnijoj DHL kompaniji Evrope, DHL Srbija, dodelio je Džon Pirson, CEO DHL Express Evropa.


Nelt:
Novi član globalnog dogovora UN

Kompanija Nelt pridružila se najvećoj svetskoj građanskoj inicijativi u okviru Ujedinjenih nacija, Globalni dogovor, koji za cilj, pre svega, ima izgradnju društveno odgovornog poslovanja i tržišta. Ovim članstvom se kompanije obavezuju da svoje delatnosti usaglase sa deset univerzalnih principa iz oblasti ljudskih prava, rada, zaštite okoline i antikorupcije. Marko Milanković, menadžer za korporativne komunikacije Nelt Grupe ovim povodom je izjavio: "Članstvo u Globalnom dogovoru za nas je potpuno logičan i prirodan korak. Nelt, više od 20 godina, svoje poslovanje zasniva na pružanju vrhunskih usluga u oblasti distribucije, logistike i marketinga, osvajanju novih tržišta, stabilnom razvoju kompanije i rastu profita, brizi o klijentima i zaposlenima, kao i aktivnom doprinosu i podršci razvoju zajednice. Neltova politika društvene odgovornosti zasnovana je na etičkom poslovanju i težnji da se omogući stvaranje boljeg okruženja za zaposlene, partnere i širu društvenu zajednicu, uz ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata i visokog stepena odgovornosti prema životnoj sredini."


Rosa voda:
Podrška roditeljima i bebama

U domovima zdravlja u Vranju, Požarevcu, Surdulici, Kuršumliji i Ubu biće otvorene prve Rosa škole roditeljstva u kojima će roditelji imati priliku da dobiju stručne savete i podršku tokom perioda proširenja porodice. Zahvaljujući inicijativi Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Rosa vode, više od 2000 beba i njihovih roditelja će dobiti značajnu pomoć, koja u ovim sredinama do sada nije postojala, čime će biti osnažena postojeća mreža škola roditeljstva. Kupovinom Rosa vode od 1,5l građani su doprineli otvaranju prvih pet škola roditeljstva i zahvaljujemo se svima koji su našu ideju učinili uspešnom. Bebe u Vranju, Požarevcu, Ubu, Kuršumliji i Surdulici će imati priliku da prve posete škole roditeljstva, ali u naredne tri godine ćemo podržati još mališana i njihovih roditelja.", izjavila je Milica Stefanović, u ime Rosa vode.


ALKS:
Rast lizinga za 17 miliona

U 2015. godini ukupna vrednost novozaključenih ugovora o lizingu preduzeća i građana Republike Srbije iznosila je 297 miliona evra, odnosno 17,2 miliona evra više nego 2014. godine. U pitanju je stopa rasta od 6,2 procenta, što je najviša stopa rasta od 2008. godine, a povećanje je zabeleženo i kod finansijskog i kod operativnog lizinga, saopšteno je u Asocijaciji lizing kompanija Srbije (ALKS). Putnička vozila su zabeležila najviši rast, i to za 16,6 miliona evra, te je ukupna vrednost novozaključenih ugovora iznosila 118 miliona evra. Finansiranje nabavke komercijalnih, teretnih i ostalih vozila je zabeležilo rast od 9,3 miliona evra, te je vrednost novozaključenih ugovora na kraju godine iznosila 106,4 miliona evra, dok je nabavka mašina i opreme, ali i nekretnina, finansirana sa 61,2, odnosno 11,6 miliona evra.


Filip Moris:
Među najboljim poslodavcima u Evropi

Kompanija Filip Moris Srbija dobitnik je priznanja "Top Employers Europe 2016" i "Top Employers Serbia 2016", koja dodeljuje istoimeni internacionalni nezavisni institut sa sedištem u Holandiji. Ovo prestižno priznanje je potvrda da je u globalnim razmerama prepoznat uspeh lokalnog tima koji je istinski posvećen svojim zaposlenima, njihovom profesionalnom i ličnom razvoju. Kriterijumi na osnovu kojih je ovaj ugledni institut uvrstio kompaniju Filip Moris Srbija na listu najboljih domaćih, ali i evropskih poslodavaca uključuju pre svega strategiju planiranja, upravljanja i razvoja zaposlenih sa posebnim fokusom na razvoju talenata, ali takođe i programe unapređenja znanja i liderskih veština, sistem raspoloživih kompenzacija i beneficija, kao i opštu korporativnu kulturu.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST