Delta Fondacija >

Obeležena deveta godišnjica rada

Više od 3200 humanitarnih akcija, uloženih 36 miliona evra, izgradnja dve zadužbine i obnova 53 kuće u Obrenovcu nakon poplava – samo su neki od rezultata Delta Fondacije

Izložbom fotografija koje ilustruju bogatu aktivnost Delta Fondacije, 7. novembra je obeleženo devet godina rada jedine fondacije domaće kompanije u Srbiji – Delta Holding je osnovao Delta Fondaciju 7. novembra 2007. godine.

"Za proteklih devet godina trudili smo se da našu pomoć i podršku dobiju najugroženiji, da ona bude na duge staze i da doprinosi rešavanju najvećih problema sa kojima se suočava naša zemlja. Želja nam je da pomognemo najugroženijim sugrađanima, da vidimo osmehe na licima, da pokažemo da smo tu kada je najpotrebnije", saopštili su iz Delta Fondacije.

"U proteklih devet godina realizovali smo 3.242 humanitarne akcije. U razvoj društvene zajednice uložili smo 36 miliona evra, a naša podrška i pomoć stigle su do svakog desetog stanovnika Srbije. Izgradili smo dve zadužbine u Beogradu i Kragujevcu, obnovili 53 kuće nakon majskih poplava u Obrenovcu, Jagodini i Kolarima, opremili dnevne boravke za osobe sa invaliditetom, edukovali i školovali decu bez roditeljskog staranja. Poslednja velika akcija koju smo podržali bila je obaranje Ginisovog rekorda našeg velikog prijatelja i dugogodišnjeg saradnika Gorana Nikolića, koji je istrčao 55 maratona za 55 dana.

Animiramo i motivišemo zaposlene u Delta Holdingu da u velikom broju učestvuju u humanitarnim akcijama. ‘Ja trčim za decu leptire’, Deda Mrazovi pomoćnici, ‘Treći roditelj’ neke su od akcija koje smo sami osmislili, a koje zaposleni podržavaju ličnim angažovanjem", kaže se u saopštenju Delta Fondacije.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST