>

Najbolja banka u Srbiji

Renomirani finansijski magazin "Global Finance" dodelio Raiffeisen banci priznanje

Raiffeisen banka dobitnik je nagrade "Najbolja banka u Srbiji" za 2016. godinu, koju dodeljuje ugledni finansijski magazin "Global Finance" u okviru svog godišnjeg izbora za "Najbolje banke na svetu". Ovo je peta nagrada ovog magazina, koju Raiffeisen banka dobija tokom svog petnaestogodišnjeg poslovanja u Srbiji.

"Ova nagrada renomiranog magazina predstavlja pohvalu za odlične rezultate koje smo ostvarili u 2016, ali pre svega potvrdu ispravnosti naše strategije. Konstantno unapređujemo svoj poslovni model, te uvodimo inovacije u skladu sa najsavremenijim bankarskim trendovima. I u izazovnom ekonomskom okruženju, iz godine u godinu držimo jednu od vodećih pozicija na domaćem bankarskom tržištu, a poverenje nam poklanja preko 700.000 klijenata, među kojima i najveće domaće i multinacionalne kompanije", izjavio je tim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Istovremeno, nagradu istog časopisa u kategoriji "Najbolja banka u srednjoj i istočnoj Evropi" dobio je Raiffeisen Bank International (RBI), i to jedanaesti put, kao i Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini i Ukrajini.

Pri donošenju odluke, stručni žiri koji su, pored urednika magazina "Global Finance", činili i renomirani finansijski analitičari, bankarski konsultanti i rukovodioci kompanija, kao kriterijume odlučivanja uključio je: rast aktive, profitabilnost, kvalitet usluge, stepen razvoja poslovanja, konkurentnost i inovativnost proizvoda. Sprovedena je i anketa među čitaocima ovog magazina koje prvenstveno čini menadžment velikih korporacija, a sa ciljem da se povećaju tačnost i pouzdanost rezultata.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST