>

Novi Deltini projekti u EU i zemljama regiona

17. 7. 2017. Beograd – Izlazak na međunarodno tržište najznačajniji je poslovni poduhvat Delta Holdinga u ovoj godini. U prvom polugodištu 2017. završena je gradnja hotela InterContinental u Ljubljani (vrednost 50 miliona evra, početak rada u avgustu) i započeta gradnja šoping mola Delta Planet u Banjaluci (investicija 70 miliona evra, otvaranje na jesen 2018). Do kraja godine planirano je pokretanje novih projekata u zemljama Evropske unije i regiona.

U prvih šest meseci ove godine prihod Delta Holdinga iznosi 30 milijardi dinara, što predstavlja rast od 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Najveći udeo u prihodu Holdinga (više od 50 odsto) ostvaren je u Delta Agraru, a zatim u Delta Distribuciji. Delta je od početka godine u budžet Republike Srbije uplatila 6 milijardi dinara poreza.

Kompanije u sastavu Delta Holdinga beleže rast prihoda i širenje portfolija proizvoda:

Delta Agrar je u unapređenje i širenje poslovanja uložio 10 miliona evra. Postignuti su rekordni rezultati u nekoliko oblasti: na farmama Delta Agrara oprasilo se 18,9 prasadi po krmači, a apsolutna rekorderka je krmača koja je oprasila 34 praseta. Ostvaren je prinos semenskog ječma od 9,3 t/ha, a pšenice 10,5 t/ha. Samo u maju realizovan je izvoz od 13 miliona evra. Ukupan izvoz Delta Agrara za ovaj period iznosi 45 miliona evra. Delta Agrar započeo je uzgoj ovaca na farmi u Zaječaru. Takođe, kompanija širi proizvodnju i asortiman voća.

Hotel Crowne Plaza ostvario je 52.484 noćenja i ukupni prihod od 6.186.074 evra.

Delta Motors prodao je 26 odsto više vozila nego prošle godine. Dobio je priznanje za uvođenje električnih vozila na tržište Srbije i BMW Presidents Award nagradu, najprestižniju nagradu BMW Auto grupe za poslovni rezultat.

Delta Transportni Sistem ima 27 odsto veće prihode u odnosu na prošlu godinu i više od 150 novih klijenata.

Fabrike Mioni i FunFit su rebrendirale svoje postojeće proizvode. Tržištu su predstavljeni i novi proizvodi – Crni i Žuti sok, kao i redizajnirana Aqua Gala.

Kako bi uspešno realizovao sve započete i planirane projekte, Delta Holding je ove godine raspisao konkurs za šestu generaciju mladih lidera ranije nego inače, u maju. Na konkurs pod sloganom "Vanredni konkurs za izvanredne ljude" prijavilo se skoro 2000 kandidata, a u septembru će 30 izabranih započeti svoju karijeru u Delti.

Osim odličnih finansijskih rezultata, kompanija je dobila i nacionalnu nagradu za društvenu odgovornost i predstavila 8. izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju. U prvih šest meseci ove godine uložila je 337.000 evra u razvoj društvene zajednice.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST