>

Nelt edukativni program prepoznao studentski potencijal i maštovitost

Povodom završetka trećeg ciklusa Nelt edukativnog programa namenjenog studentima, koji i ove godine kompanija realizuje u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12Hub, upriličena je zanimljiva izložba i predstavljeni su interaktivni automati, radovi polaznika programa

Prepoznajući značaj ulaganja u mlade i njihov razvoj, kompanija Nelt je i ove godine realizovala seriju predavanja i radionica namenjenih studentima. Dvadesetak talentovanih mladih ljudi imalo je priliku da se upozna sa najsavremenijim znanjima iz domena umetnosti, novih tehnologija, savremenih veština i preduzetništva, kao i da proširi svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata.

Odabranim akademcima otvorila se mogućnost da uz mentorstvo priznatih profesionalaca izađu iz okvira formalnog obrazovanja i probude svoje talente i kreativnost, otvarajući se za nova iskustva i pravce u razvoju profesionalne karijere.

"Studenti imaju priliku da poslušaju predavanja stručnjaka iz različitih oblasti, od arhitekture i informacionih tehnologija do preduzetništva. Trudimo se da im pružimo najširi uvid u različite discipline koje mogu iskoristiti u profesionalnom razvoju", ističe Milica Pekić, programski urednik Nelt edukativnog programa.

Kao svojevrsna kruna jednogodišnjih aktivnosti, sredinom septembra organizovane su zanimljive radionice kroz koje su polaznike trećeg ciklusa programa vodili predstavnici umetničkog udruženja Karkatag Kolektiv. Zanimljive instalacije koje su tom prilikom nastale, izložene su na završnom događaju upriličenom 26. septembra.

Igrajući se interesantnim temama kao što je elitizam u shvatanju umetnosti, umetničkih sadržaja i prostora, otuđenost kroz birokratske procedure, kao i mitovi i predrasude koje prate turistička očekivanja, studenti su, koristeći veštine različitih disciplina, otvorili mnoga pitanja i pokazali izuzetan talenat da na pronicljiv i donekle humoristički način postave teška pitanja.

"Ovo je spoj filozofije, prakse, umetničkog rada i razmišljanja pre svega. Ovde sam naučila mnogo i upoznala divne ljude", ističe polaznica programa Katarina Ivakić, student Fakulteta dramskih umetnosti.

Za Dimitrija Andrijevića najvažnije je bilo naučiti kako da finalizuje projekat. "Želeo sam da saznam šta me čeka posle završetka fakulteta, kako da prodam ono što sam napravio", ističe Dimitrije.

Završne izložbe istovremeno su najavile i početak četvrtog ciklusa Nelt edukativnog programa, kao i raspisivanja novog konkursa za zainteresovane polaznike koji će trajati od 1. do 20. oktobra.

Prema rečima Nane Raden-ković iz Nove Iskre, polaznik programa može biti student bilo kog fakulteta, bez obzira na prethodno iskustvo i znanje. "Povezujemo ljude različitih fakulteta i afiniteta, kao i stepena profesionalnog iskustva. Kada su polaznici iskreni i kažu da im je CV prazan, da bi želeli nečim da se bave, mi procenjujemo na koji način ih motivisati i usmeriti. Sa druge strane, na ljude koji već imaju određena iskustva gledamo kao na potencijalne motivatore za tim, koji će svoja znanja podeliti sa saradnicima", navodi Nana Radenković.

Marko Milanković, menadžer komunikacija u Nelt-u ponosan je na rezultate programa. U poslednje četiri godine, od kako je projekat zaživeo, kroz seriju edukacija i predavanja prošlo je više od 60 studenata, a njihovo zadovoljstvo i podatak da su najčešće oni ti koji svoje kolege pozivaju da se prijave, najbolji je dokaz kvaliteta programa i njegove suštine. Osim toga, činjenica da je Nelt dobitnik Nagrade Virtus za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora upravo za ovaj projekat, Milanković vidi kao društvenu potvrdu zalaganja kompanije da zajednicu u kojoj posluje učini boljom.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST