Intervju za posao >

5 saveta za dobar utisak

1. Priprema, priprema, priprema

Znamo da ste ovo čuli mnogo puta, ali "vežba stvara majstora". Upoznajte se sa radom željenog poslodavca: pripremite se za razgovor – raspitajte se kuda idete, pogledajte sajt i dostupne informacije o kompaniji. Iskoristite zvanične, dostupne podatke, ali i one koje vam mogu dati prijatelji, poznanici, rođaci.


2. Lično predstavljanje

Izložite svoje relevantno znanje, radno iskustvo ako ga imate, dodatne obuke – sumirajte ono što "nudite", a što je merodavno za poziciju za koju konkurišete.


3. Elan

Pokažite entuzijazam i želju za učenjem i sticanjem znanja – i vi biste radije sarađivali sa kolegom koji ima pozitivnu energiju i volju da se usavršava.


4. Obucite se prikladno kompaniji u koju idete na razgovor

Garderoba možda nije ključna, ali svakako je odraz profesionalizma.


5. Očekivanja vezana za uslove rada i platu

Pripremite odgovore na ova pitanja, ona su gotovo obavezni deo svakog ozbiljnog razgovora i očekuje se da imate sopstveni stav. Vratite se na prvi savet, pripremu; ako već unapred znate raspon plata, to vam daje prednost u procenama.

A u međuvremenu, dok čekate da telefon zazvoni, edukujte se i učite. Pronađite besplatne programe edukacije ili prakse – posetite portal Coca-Cola mladima www.coca-colamladima.rs i pronađite program koji odgovara vašem nivou obrazovanja, ambicijama i interesovanjima. Ukoliko imate između 18 i 30 godina, jedan od 4 programa je upravo za vas. Sjajna prilika koju pruža Coca-Cola sistem u Srbiji – iskoristite je!


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST