>

50.000 evra za podršku muzičarima

Britanska izdavačka kuća The state51 Conspiracy i kompanija Mascom osnovale su fond u visini od 50.000 evra pod imenom "OstaniKreativan – StayCreative", koji za cilj ima da pomogne muzičarima u prevazilaženju novonastale situacije u muzičkoj industriji prouzrokovane pandemijom. Reč je o privatnom fondu, koji je osnovan u želji da se pojedinačni izvođači, kantautori, bendovi, instrumentalisti i orkestri podstaknu na stvaralaštvo, kreativnost i želju za sopstvenim usavršavanjem u vreme izolacije, a da se njihov umetnički rad predstavi na potpuno novim snimcima.

"Pošto će većina festivala biti otkazana a koncertni prostori zatvoreni tokom leta, izdavačka kuća The state51 Conspiracy želela je da pomogne muzičarima u Srbiji i omogući im da svoju muziku neometano podele sa svetom. Muzičari znaju koliko je važno da nastave sa sviranjem i sa procesom rada. Kada nam je partner, kompanija Mascom, predložio da osnujemo fond "OstaniKreativan – StayCreative", shvatili smo da ćemo na taj način direktno pomoći muzičarima u trenutku kada im je to najpotrebnije", izjavio je Paul Sanders, direktor izdavačke kuće The state51 Conspiracy iz Londona.

Mascom i The state51 Conspiracy pozivaju sve zainteresovane da se prijave, popunjavanjem formulara koji možete pronaći na sajtu www.mascom.rs.

Prijava bi trebalo da sadrži:

– kratak opis dosadašnjeg rada muzičara

– objašnjenje u kom delu realizacije im je neophodna pomoć

– jedan demo ili studijski snimak onoga na čemu rade

Ideja osnivača fonda je da pomognu kreativnost i izvrsnost u muzici, a posebna podrška biće usmerena na radove koji su jedinstveni i imaju upečatljiv internacionalni potencijal.

"Kompanija Mascom je oduvek pratila i osluškivala potrebe muzičara sa ovih prostora. U ovom specifičnom trenutku smo shvatili da naša reakcija mora biti brza i konkretna. Sa partnerima iz Velike Britanije, izdavačkom kućom The state51 Conspiracy, pronašli smo način da muzičarima pomognemo u realizaciji njihovih ideja u vremenu koje je pred nama", obrazložio je osnivanje fonda Slobodan Nešović, direktor kompanije Mascom.

Na vama je da se prijavite, a izdavačka kuća The state51 Conspiracy i kompanija Mascom će vam pomoći da profesionalno realizujete svoje ideje. Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na adresu: ostanikreativan@mascom.rs.

Zadržimo osmeh, stvarajmo, svirajmo.

OstaniKreativanbudi OK!


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST