Nelt Grupa >

Za izvrsnost i održivu budućnost biznisa

Nelt Grupa objavila je Izveštaj o održivom poslovanju za 2018/19. godinu

U izveštaju se ističe da je održivost poslovanja jedan od ključnih strateških ciljeva za kompaniju koja skoro 30 godina kontinuirano organski raste. Uz svestranost poslovanja, nove tehnologije i afirmaciju zaposlenih, kompanija je fokusirana na teme i projekte koji će dugoročno ostaviti pozitivan trag, u samoj organizaciji, ali i u široj zajednici.

U protekle dve godine, Nelt je investirao 15 miliona evra u izgradnju "pametnih" skladišta i poslovnog prostora u Beogradu i Istočnom Sarajevu, proširio Intermodalni terminal u Beogradu, obnavljanjem flote vozila u skladu sa aktuelnim eko-standardima, kao i stavljanjem akcenta na značaj reciklaže. Na svim tržištima na kojima posluje kompanija teži podizanju ekološke svesti, smanjenju zagađenja okoline i efekata globalnog zagrevanja.

Istovremeno, nastavlja se podrška projektima iz oblasti obrazovanja i profesionalnog usavršavanja mladih ljudi. Kroz saradnju sa fakultetima, kompanija pruža podršku mladima u ostvarenju potencijala, promovišući značaj obrazovanja za dalji razvoj karijere.

Takođe, jedan od prioriteta kompanije je i ulaganje u zaposlene, u njihov profesionalni razvoj kroz interne i eksterne obuke, a uveden je i niz benefita kao što su kompanijski lekar, privatno zdravstveno osiguranje, posebna brigu o porodiljama, rad od kuće.

Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe, kaže da je strateški plan kompanije nastavak optimizacije procesa i ulaganje u ljude. "U 2019. godini ostvarili smo 950 miliona evra neto prihoda, što predstavlja rast od 50 miliona u odnosu na prethodnu godinu. U ovom, trećem izveštaju o održivom poslovanju urađenom po GRI standardima o izveštavanju, predstavljamo delove naše organizacije i procese koji su temelj uspeha Nelt Grupe, organizacije koja danas zapošljava 4000 ljudi u 15 kompanija, na 11 tržišta u Evropi i Africi", rekao je Jelić.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST