Coca-Cola HBC >

Najodrživiji proizvođač napitaka u Evropi

Po indeksu Dau Džons – jednom od vodećih svetskih merila na polju održivosti – Coca-Cola HBC je ponovo ocenjena kao najodrživiji proizvođač napitaka u Evropi. Ovo je sedmi put za osam godina da je kompanija osvojila prvo mesto u Evropi, a sa rekordnim brojem bodova je rangirana kao druga na svetu – i tako već desetu godinu zaredom svrstana u prve tri kompanije.

"Održivo poslovanje važnije je nego ikada pre i ovo prestižno priznanje potvrda je naših napora da čak i u trenucima ozbiljnih izazova ne zaboravljamo ono što je najvažnije, a to je dobrobit naših zaposlenih i lokalne zajednice u kojoj poslujemo", izjavio je Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija.

I Coca-Cola HBC Srbija dostignućima u domenu ulaganja u zajednicu, angažovanja zaposlenih, zaštite životne sredine i inovacijama na tržištu značajno je doprinela impresivnim održivim rezultatima kompanije.

Tako je smanjena potrošnja vode po litru proizvedenog pića za 53,8 odsto, dok je ukupna potrošnja energije smanjena za 52 procenta do 2019. godine. Povećan je i sadržaj recikliranog materijala u ambalaži i samo u 2019. godini ostvarena je ušteda od 295 tona PET materijala. Tu su i inovacije u portfoliju koji odgovara na potrebe koje prate aktivne stilove života: poput novog ukusa Coca-Cola Zero Lemon i to bez kalorija ili AdeZ proizvodi u kategoriji biljnih napitaka.

Samo u 2019. godini, u projekte koji podstiču razvoj lokalne zajednice Coca-Cola HBC Srbija uložila je više od 36 miliona dinara. Nastavlja se i sa programima profesionalnog osnaživanja mladih kao pokretača budućeg razvoja, ali i snažnom podrškom ugostiteljskom sektoru, kao jednom od najugroženijih tokom pandemije.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST