Najveći uspeh Hemofarma u 2020. >

Branili zdravlje, sačuvali poverenje

Hemofarm je i u ovoj jubilarnoj godini, kada obeležava 60. rođendan, potvrdio svoju lidersku poziciju, ali pre svega pokazao na delu šta znači borba za zdravlje ljudi

Hemofarm je u nikad zahtevnijem ambijentu uspeo da na vreme, u potrebnoj količini i u očekivanom kvalitetu proizvede i isporuči lekove na tržišta Srbije i širom sveta, što kompanija ocenjuje kao svoj najveći poslovni uspeh tokom prethodnih meseci. Potvrda za Hemofarmov rad stigla je i od matične kompanije Štada, koja je u okviru Grupe upravo srpsku kompaniju nagradila za uspešno funkcionisanje lanca snabdevanja u 2020.

"Hemofarm je i u ovoj jubilarnoj godini, kada obeležava 60. rođendan, potvrdio svoju lidersku poziciju, ali pre svega pokazao na delu šta znači borba za zdravlje ljudi. Od nas se i u vremenima najvećih kriza očekuje da nesmetano radimo i obezbedimo redovno snabdevanje tržišta lekovima. Upravo zato, tokom čitave godine naš cilj je bio da obezbedimo sigurne uslove za rad zaposlenih i da proizvedemo dovoljno lekova za sve – kako za naše građane u Srbiji tako i za potrošače u Evropskoj uniji, Rusiji i dr. Radili smo udarnički i iskreno verujem da su naši zaposleni zajedno sa zdravstvenim radnicima i farmaceutima bili na prvoj liniji odbrane zdravlja. Upravo zato sam mnogo zahvalan svim ljudima u Hemofarmu, u proizvodnim centrima i na terenu, kao i onima koji su iz svojih domova pokazali šta sve zajedno možemo da postignemo", ističe generalni direktor Hemofarma dr Ronald Zeliger (na slici).

Povećan je obim proizvedenih jedinica za 6 odsto, tako da je ove godine u Hemofarmovim pogonima proizvedeno 6,5 milijardi tableta i drugih formi.

Uprkos teškoćama koje je kovid 19 doneo u poslovno okruženje, Hemofarm je uspeo da na tržište plasira i 17 novih proizvoda, poput leka za terapiju umerenog do teškog akutnog i hroničnog bola kod odraslih (molekul tapentadol), a za pacijente koji boluju od osteoporoze najsavremeniji lek iz ove terapijske oblasti, biosimilar teriparatid. Midol Protect 75, Probiotic Daily, Magnetrans Duo samo su neki od novih proizvoda u portfoliju kompanije.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST