Delta holding >

EBITDA Delta holdinga u 2020. povećan 7,5%

Delta pokreće "Ananas", regionalnu platformu za onlajn trgovinu

U 2020. godini članice Delta holdinga poslovale su uspešno i ostvarile EBITDA od 46,5 miliona evra, 7,5 % više nego godinu dana ranije. U prošloj godini prihodi Holdinga iznosili su 511,2 miliona što je 2,2 % manje nego u 2019. godini.

"Povećanje operativnog profita pre oporezivanja i amortizacije, EBITDA, potvrđuje da kompanija uspešno operativno posluje, odnosno da je imala izuzetno dobar menadžment u situaciji koja je ozbiljno uzdrmala celokupnu svetsku ekonomiju. Za nas je ovo veoma važan podatak, jer poznato je da banke i konsultantske kuće upravo prema EBITDA procenjuju kvalitet kompanija", kaže Milka Vojvodić, potpredsednica za ekonomiju i finansije Delta holdinga.

U narednim godinama Delta planira nastavak velikog investicionog ciklusa, pretežno u oblasti nekretnina, ukupno vrednog oko 500 miliona evra. Novost u 2021. godini je i ulazak kompanije u jedan potpuno nov biznis – onlajn trgovinu.

Delta je uveliko u razvoju e-commerce platforme, pod nazivom "Ananas", koja će biti aktivna već u prvoj polovini ove godine. Odlikovaće je izuzetno veliki asortiman robe, saradnja sa najvećim dobavljačima, ali i potpuno novo korisničko iskustvo. Investicija u "Ananas" u narednih pet godina iznosiće 100 miliona evra.

"Sa finansijskom snagom i investitorskim iskustvom koje ima Delta, uvereni smo da možemo da stvorimo regionalnog džina u onlajn trgovini. "Ananas" će korisnicima ponuditi nešto na šta nisu navikli u domaćoj trgovini, a što imaju samo najveći globalni trgovci poput Amazona ili AliExpressa. Na samom početku pokrićemo tržište Srbije, ali sa namerom da vrlo brzo budemo prisutni na tržištima bivše Jugoslavije, kao i Albanije", kaže Marija Desivojević Cvetković, potpredsednica Delte za strategiju i razvoj.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST