Optužba iz samice

"U zatvorskom krugu"; "Vreme" br. 582

Ja s humanitarnom pomoći koja je "nestala" (naresci, paštete itd.) nemam nikakve veze jer sam magacioner u magacinu gotove robe za drvni pogon, štampariju i kartonažu.

Istina je da je rukovodstvo Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici htelo mene da okrivi za nestanak humanitarne pomoći, koja je "nestala", na osnovu izjave jednog osuđenika, koji je to izjavio dok je izdržavao disciplinsku kaznu samice za težak prekršaj kućnog reda (sa službenim vozilom u večernjim satima je otišao u kafanu i napio se), a da je on to čuo od drugog osuđenika "da sam ja pokrao humanitarnu pomoć".

Nakon davanja takve izjave, rukovodstvo Zavoda je tog osuđenika rasporedilo u poluotvoreno odeljenje – u odeljenje s boljim statusom. Disciplinsku komisiju koja je utvrdila da se njemu ne može verovati, po Zakonu o radnim odnosima u državnim organima, imenuje rukovodilac ustanove, a ne ja.

Kako bi disciplinska komisija i mogla da veruje tom osuđenom licu kada su njegove izjave bile toliko očigledno lažne da je to prosto smešno.

Ali ako zamenik upravnika veruje da je to istina i ako je taj osuđenik njemu priznao "da je učestvovao u krađi humanitarne pomoći", postavlja se pitanje da li takav osuđenik zaslužuje neku nagradu.

Smatram da je sve što se oko mene dešava posledica mog sindikalnog rada jer sam član IO Saveza sindikata i ukazivao sam na izvesne nepravilnosti o radu sadašnjeg rukovodstva, kome se to očigledno ne sviđa, pa gleda da me na svaki mogući način, pa i u sredstvima javnog informisanja, diskredituje i kao čoveka i kao radnika i kao člana IO Saveza sindikata.

Postavlja se još jedno pitanje, i to: ako je sve što izjavljuje zamenik upravnika KP zavoda Sremska Mitrovica tačno, zašto MUP nije podneo krivičnu prijavu, već KP zavod?

Što se tiče tvrdnje zamenika upravnika da je u IO Sindikata kadar bivšeg upravnika Trivuna Ivkovića, to ne odgovara istini jer Trivin kadar je na rukovodećim mestima, a takvih u IO Saveza sindikata nema jer je isti izabran nakon Trivine smene.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST