Autor je Milan Marković

"Crvene linije i šare"; "Vreme" br. 586

U vašem nedeljniku kao propratni materijal teksta "Crvene linije i šare" gospodina Ivana Medenice izašle su dve fotografije autora Milana Markovića. Fotografije su zapisi sa performansa britanskog umetnika Franko B-ja.

Na molbu saradnika CENPI-ja gospodina Branislava Cerovića, mi smo prosledili fotografije kako bismo vam izašli u susret i omogućili vam objavljivanje istih. Ono što nas je zabrinulo je činjenica da fotografije, iako autorsko delo, nisu bile potpisane. Pouzdano znamo da vam je u propratnom pismu kojim su poslate fotografije bilo naznačeno i ime autora. Kao vaše redovne čitaoce jako nas je zabrinula neprofesionalnost u ovom slučaju. Shodno ovim činjenicama molimo vas da u narednom broju "Vremena" objavite ime autora, dakle gospodina Milana Markovića.

Gospodin Marković je poznati dizajner i umetnik u Nemačkoj, koji je pored svoje firme u Hamburgu (Trend Affairs) otvorio još jedno preduzeće u Beogradu (Marković & Nebelung), i vratio se ovde da svojim poslovnim kontaktima pomogne mladim talentima projektom izgradnje kulturnih mostova "srpsko nemački forum za umetnost i dizajn" (www.markovic-nebelung.com/forum). Smatramo da se autorska dela moraju poštovati i stoga vas molimo da ispravite počinjenu grešku.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST