Poslovne vesti

 

Duvanska industrija Vranje (DIV) priprema se za privatizaciju u skladu s odlukom Vlade Srbije. Tender će biti raspisan krajem ove godine, a kupac će biti izabran početkom 2003.

Za otkup su zainteresovani British American Tobacco, Imperial iz Engleske, zatim japanski Monopol duvana i jedna mađarska firma.

Prema ranijoj proceni kapitala DIV-a, koja je urađena 31.10.1998. godine, njena vrednost je oko 113 miliona DM, odnosno 65 miliona EUR. U toku je, međutim, priprema nove tenderske dokumentacije, na čemu radi jedna od najvećih investicionih banaka iz Engleske.

DIV zapošljava 568 radnika, a tehnoloških viškova ne bi trebalo da bude.

*

Kuća lepih satova BOMAR je 1. septembra u Novom Sadu otvorila Swarovski Shop. Iste večeri u klubu Sistem održani su koktel i prezentacija Swarovski nakita. Kao jedan od najpoznatijih svetskih proizvođača kristala, Swarovski je značajno ime u svetu mode i uređenja enterijera. U Novom Sadu će prvi put, kao u svim svetskim metropolama, na jednom mestu moći da se kupi Swarovski nakit, satovi, naočari, tatui ili ukrasne figurice. Na samom otvaranju Novosađanke je očekivalo pregršt iznenađenja. Tako je, na primer, 300 srećnih dama dobilo na poklon Swarovski kristal tatu koji je trenutno hit u svetu.

*

30. i 31. 8. održan je Lucky Strike Urbane ExperienceWickend na tri bine postavljene u okruženju Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu.

Ekstatični Green Velvet (Chicago) pokrio je prvo veče, a svojim hitom La La La Land pripremio teren za Kevina Saundersona (Detroit).

Pravi biser ovog Urban Experiencea bio je živi nastup grupe Gotan Project druge večeri festivala. Poznati po hitovima El Capitalismo Foraneo i La Revancha Del Tango, Gotan Project su konceptualno upotpunjenim nastupom oduševili beogradsku publiku.

Ostatak večeri ispunili su Jori Hulkkonen (Helsinki) i Sandy Rivera (NYC).


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST