Zoran Mujbegović >

Faul s leđa

"Časno"; "Vreme" br. 621

Poštovani gospodine Žarkoviću, obraćam se vama, pre svega kao nekom ko se u svojstvu glavnog urednika "Vremena" bori i zalaže za sve što je časno, jer eto, neposredno posle gola u poslednjem broju vašeg nedeljnika u narednom minutu, sledećoj strani, napraviste faul. Na sudiji je da sudi da li je to za žuti ili crveni karton, ali, faul je faul, klizeći, s dve noge i to s leđa. Kako sve ovo ipak nije utakmica, nećemo govoriti, a ni uplitati u sve ovo ni sudije ni navijače, a ni gledaoce, već pogledajmo na to sve časno, onako ljudski, građanski.

Kada bi sve što je navedeno u članku "Časno" i bila istina, (onako uzgred tek da kažem, a lako je sve proveriti, najmanje pola od svega treba pripisati navijačkim strastima, a onu drugu polovinu pripisati i uputiti na neke druge adrese), mene brine samo jedna rečenica koju moram, a verujte mi da mi je teško i da je prepišem, citirati: "Časno je što novine potpisuje čovek koji ima ličnu kartu na ime Mujbegović."

Vama se obraćam, jer vaše časno nema potpisnika, s molbom da mi vi objasnite o čemu se to zapravo radi i na šta se misli.

Prvo: znate, "na ime Mujbegović" ukazuje na prezime, a ne na ime, pa se pitam, onako građanski, da li to i ko to misli da je nečasno imati prezime Mujbegović i da li su neka prezimena, za nekoga samo za neke sredine, a neka druga za neke druge.

Drugo: da li ista rečenica ukazuje na sumnju na identitet neke osobe Mujbegović i da se iza tog i takvog imena ne krije neko drugi. Da je i to istina, "Reč nedelje" bar potpisa mene, a vaše "Časno" nikog i ništa, pa vas pitam da li to znači da "Vreme" stoji iza toga. Ja u to, verujte mi na reč, iskreno sumnjam, ali...

Čast mi je sebe potpisati svojim imenom i prezimenom, a ako mislite da je potrebno da vam dostavljam sve svoje podatke i biografiju, mogu i to, jer ja se ovoga imena i prezimena, a ni svoje biografije (uključujući trenutno u to i sve ljude iz nedeljnika "Reč nedelje"), ne stidim.

S poštovanjem Zoran Mujbegović, akademski slikar, glavni i odgovorni urednik valjevskog nedeljnika "Reč nedelje".


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST