Aleksandar Rajković >

Od Paje do Belke

"Miki, Paja i stotinu ćevapa"; "Vreme" br. 622

"Trenutno niko nema Walt Disney Production licencu u Srbiji što je, koliko god čudno zvučalo, raskid s nekom vrstom lokalne tradicije."

Radi što verodostojnijeg informisanja čitalaca nedeljnika "Vreme", IPS Media d.o.o. iz Beograda, povodom pomenutog članka, želi da saopšti sledeće: napisano u članku nije tačno:

IPS Media d.o.o. nosilac je licence za Walt Disney knjige, slikovnice i časopise. Od 1998. naovamo IPS je objavio 17 Disney naslova na srpskom jeziku u koprodukciji sa Egmont korporacijom, nosiocem licence za Walt Disney izdanja u Istočnoj Evropi. U pomenutim knjigama, u okviru nekoliko edicija, nalaze se skoro svi omiljeni Disney likovi: Miki i Mini Maus, Vini Pu, Slonče Dambo, ali i Mulan, Aladin ili Simba kralj lavova. Za sledeću godinu IPS priprema nova izdanja, Disney knjige i slikovnice, o kojima će biti više reči. U skoroj budućnosti IPS Media planira pokretanje dvonedeljnog časopisa "Miki Maus", kao i dva druga Walt Disney časopisa, u kojima će čitaoci imati priliku da prate nove dogodovštine Mikija, Mini, Paje i Baje Patka, Horacija i Belke... Nadamo se da će na ovaj način naša firma biti jedna od najangažovanijih strana u nastavljanju Walt Disney lokalne tradicije.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST