Vladimir Popović >

Šta sam hteo reći

"Insajder o Insajderu"; "Vreme" br. 736

Tokom rada na intervjuu sa mnom, koji je objavljen u prošlom broju "Vremena", prilikom skraćenja mojih odgovora (za koje sam svestan da su bili neophodni s obzirom na ekstenzivnost istih) došlo je kod jednog odgovora do delimičnog menjanja suštine samog odgovora i do mogućnosti da čitaoci pogrešno razumeju šta sam u stvari rekao.

Naime, radi se o odgovoru na rad "Koraćeve komisije" gde se ovakav odgovor može tumačiti kao moje optužbe na rad same komisije i loše rezultate koji su imali za cilj da zataškaju istragu, a samim tim i na predsednika komisije prof. Žarka Koraća.

A moj stav po tom pitanju je potpuno suprotan. Oni koji su insistirali na pravljenju komisije (vrh MUP-a, BIA i neki članovi Vlade želeli su da se komisijom sakrije odgovornost ovih službi). Sama komisija (veći deo) i posebno potpredsednik Korać posao su uradili jako profesionalno i to se vidi i iz rezultata rada komisije. Nažalost, i njihove zaključke o potencijalnoj krivici i odgovornosti nekih zvaničnika kako BIA tako i UBOPOK-a (načelnik Knežević) niko dalje nije ni komentarisao, a kamoli preduzimao neke radnje.

To i dokazuje da im rezultati komisije nisu ni bili važni, već samo kao zaklon iza koga će mahati njihovom "nevinošću". Izvinjavam se zbog ove tehničke greške, posebno prof. Koraću, ali i članovima komisije i vašim čitaocima.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST