Izvinjenje nepomenutima? Ne može.

"Predrasude i/ili podmetanja"; "Vreme" br. 743

Optužena da "iznosim grube neistine... kojima se narušava ugled Fakulteta civilne odbrane", bila sam prinuđena da pažljivo pročitam komentar gospodina dekana pomenutog fakulteta, te da se i sama oglasim tim povodom. Verujem da je ključna rečenica njegovog teksta bila upravo sledeća:

"Na Fakultetu civilne odbrane (a nefakultetu za odbranu i zaštitu’), za trideset godina njegovog postojanja, zvanje doktora nauka steklo je 40 studenata. Među njima nemadrugarice’ Mire Marković!"

Dobro. Ali – kakve to veze ima sa mojim tekstom "Mađarski guverner i Vlada Budala"? Sintagmu "fakultet za odbranu i zaštitu" koristim kao generički pojam za niz besmislenih obrazovnih institucija kojima Srbija obiluje. Da sam htela nešto drugo, recimo, da pomenem ime nekog konkretnog fakulteta, sigurno bih samo ime institucije započela velikim slovom. Toliko pravopisa smo i mi sa Ekonomskog fakulteta savladali!

Ako ste se Vi, poštovani, ili Vaš fakultet, ipak tu negde prepoznali, ne vidim kako bih sad tu ja mogla biti od koristi. Svakako ne tako što bih prihvatila Vaš ljubazni poziv da Vam dođem u posetu.

S poštovanjem,


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST