Tačni odgovori čuvaju se u sefu laguma zvanog Karaš i biće otpečaćeni kad konkurs za savetnike bude zatvoren

Pre nedelju dana pomenuo sam pedesetoricu savetnika za Kosovo i Metohiju, nije mi bilo baš jasno gde ih pronalazi i kako ih bira, kad, stiže meni danas pismo: "Srbine/Srpkinjo/Srpče, odgovori iskreno i što pre na ovih devet pitanja i devet kopija pošalji na devet adresa. Čeka te blagoslov i berićet, i tebe i tvoje najbliže. Ovaj lanac jeste nov, ali ako ne bude prekidan i usporavan, obići će svet za pola godine. Jedan naš sugrađanin poslao je pismo na devet adresa, sutradan je primljen u upravni odbor državne kompanije, iste večeri njegova žena dobila je 50.000 evra na televiziji, jedan sin mu je nastupio na Grand paradi, a drugi postavljen za savetnika ministra Samardžića. Njegovom komšiji, koji je pismo poderao lisica je pojela tri kokoške i jednu morku, šest sati docnije (usled vremenske razlike) njegov sin u Kanadi ostao je bez posla, otac se naprasno setio svih pitanja, odgovorio na sva i poslao pisma na devet adresa, lisicu su lovci narednog jutra ubili i ustanovili na osnovu rovašenih nogu peradi da je to ta lisica, poslodavcu njegovog sina pukao je čir za koji nije znao ga ima. Dok je bio na intenzivnoj nezi u san mu došao guverner Kvebeka i kazao mu: vrati onog momka na posao, ne jedi ljuto i živećeš sto godina! Postupi čestiti Kanađanin kako mu je bilo rečeno, bi mu bolje i sutradan zajedno sa otpusnom listom dobi iz Beograda depešu da je kao prijatelj Srbije ispunio uslove za savetnika dr Samardžića.

Neki čovek nije znao da odgovori na sva pitanja nego je virkao u enciklopediju, pitao zeta koji je pa išao na internet, na neka pitanja nije odgovorio iskreno i kad je hteo prvu kovertu da zalepi jezik mu se oprljio, ožučio i oduzeo, krenuo je tako poplašen ispočetka, prepisao nanovo sva pitanja, odgovorio na ona koja je znao, pisao je pravo iz srca, kad je završio deveto pismo koverte su se same na njegove oči zatvorile, marke se same polepile, iz ikone je kao devet leptirova izletelo devet dodatnih maraka za izgradnju hrama Sv. Save. Moć govora ne samo da mu se povratila nego je postao politički analitičar i preko televizije govori kao navijen.

Evo pitanja – kandidat može zaokružiti onoliko odgovora koliko mu srce želi.

1. Kosovo je

a) deo Srbije

b) duša Srbije

c) zenica Srbije

d) kolevka Srbije

2. U carstvo nebesko odlaze:

a) ljudi koji su u dolini plača činili dobro u okv. sv. mogućnosti

b) parohijani koji su uredno plaćali parohiju, zvali popu da im sveti vodicu i sl.

c) samo knez Lazar i kosovski junaci posečeni na Kosovu polju

d) svi zdravstveno i socijalno osigurani građani umrli na intenz. nezi, u vlastitoj kući, na privremenom radu u inostranstvu i sl.

3. Vojislav Koštunica je:

a) spasilac Srbije

b) spasilac Kosova

c) savest čovečanstva

d) spasilac Rusije i sviju Slovena

4. Vojislav Koštunica završio je:

a) Pravni fakultet

b) Pravni, Filozofski, Teološki fakultet i DIF

c) sudsku medicinu (specijalnost: mošti)

d) Vojnu akademiju u Sankt Peterburgu i po činu je maršal

5. Slobodanu Miloševiću Kosovo je bilo:

a) moneta za potkusurivanje

b) odskočna daska

c) večiti alibi

d) teren za teranje inata međunarodnim silnicima koji isto nisu neke cvećke

6. U očima premijera Koštunice Ratko Mladić je:

a) neshvaćeni heroj

b) shvaćeni heroj

c) kost u grlu

d. brat u Hristu

7. Ministarstvo za Kosovo i Metohiju osnovano je:

a) u zadnji čas

b) u pravi čas

c) isuviše dockan

d) pre nego što mu je došlo vreme

8. G. Samardžić je svoje ministarstvo shodno Svetom pismu obožio i umnožio, delić neizmernog duga Srbija bi mogla odužiti:

a) da umesto biste Dimitrija Tucovića na Slaviji postavi spomenik Samardžiću a oko one rundele da kao anđelčići budu svi njegovi savetnici, sekretarice, vozači, šifranti i sl.

b) da u spomen na pregovore u Beču jedna ulica u centru austrijske prestonice ponese njegovo ime

c) da u gunju bude na etiketi srpske šljivovice

d) da Univerzitet na Kosovu za njegovog života i mandata ponese njegovo ime

9) Premijer Koštunica i ministar Samardžić upoznali su se:

a) na utakmici Zvezda–Barselona (0:2),

b) na krštenju Dragomira Antonića

c) na odbrani diplomskog rada Ace Tomića

d) u jednome institutu, Bog ga blagoslovio.

Tačni odgovori čuvaju se u sefu laguma zvanog Karaš i biće otpečaćeni kad konkurs za savetnike bude zatvoren, prema tome, zaokruži, kopiraj, šalji na devet adresa, sedi doma i nadaj se najboljem! Ima ko misli!


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST