Organizovani kriminal

"Zatezanje omče"; VREME 925

Ovde se jako retko neko usudi da tzv. navijače nazove njihovim pravim imenom – huligani. Navijač je osoba koja ode na utakmicu i bodri, NAVIJA za svoj tim, eventualno ima neku oznaku tima, pogleda utakmicu, i potom ode mirno kući. Ne napada druge navijače i policiju ili vređa fudbalere. Ne opseda stadione za vreme treninga, samara fudbalere i disciplinuje vozni park istih. To rade bande, a pošto su jako dobro organizovane, nasilne grupacije, zaslužuju pažnju jer je to ORGANIZOVANI kriminal. Raznorazni političari su ih štitili i zloupotrebljavali pa nije ni čudo što kada nastrada džamija ili ambasada, to nazivaju "našom mladošću vrele krvi", umesto pravim imenom – banda huliganska.

Oni su se zbog toga osećali jačim od države, i kada mladom nasilniku daš deset godina da misli o tome što je radio, to je za njih "nepravda".

Kao da nas uopšte zanima šta je za njih pravda, kada je oni dele pesnicama i bakljama? Nadam se da će policija i ostale službe raditi posao za koji MI plaćamo porez i njima dajemo plate. U međuvremenu, ja ću voleti fudbal i pratiti ga na televiziji, i to Premijer ligu.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST