Na stid potomstvu

"Žirafa pored gazele"; VREME 935

Predlažem gradskim vlastima da prestanu sa infantilnim skrivanjem iza akademika Hajdina. Akademik Hajdin je stručnjak za mostove… A monstrum koga su krenuli da grade preko špica Ade (tj. mpša) zadire i u niz drugih oblasti.

Kao neko ko se bavi javnim zdravljem, na primer, tvrdim da je mpša zdravstvena katastrofa, a znam eksperte drugih nauka koji dokazuju da je isti taj mpša – urbanistička, ambijentalna, ekološka i ekonomska tragedija.

Sam po sebi, inače, mpša je dovoljan dokaz da se interesnoj grupi koja nam ga je podmetnula postavi dijagnoza reptilskog mozga koji funkcioniše po principu: što skuplji projekat, to opsežnije ugrađivanje.

Puneći račune bezočnoj nekolicini, međutim, svima nama, odnosno Beogradu kao zajednici, uz čitav spektar šteta, mpša nameće imidž nekrofilnog mačizma, udruženog sa patološkim egzibicionizmom.

U vezi sa njim, doduše, može se navesti i jedna pozitivna stvar – to što će današnja novorođenčad, kada dosegnu punu zrelost, najviše zbog stida od prethodnika koji su ga napravili i nas koji smo tu sramotu dozvolili, doneti odluku da se mpša sruši.

Prognoziram da će, po obavljenom poslu, na prodisaloj Adi organizovati lepu zabavu.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST