Pretučen Teofil Pančić

U subotu uveče novinar „Vremena" Teofil Pančić pretučen metalnom šipkom u gradskom autobusu u Zemunu

Teofil Pančić, kolumnista nedeljnika „Vreme", napadnut je i pretučen metalnom šipkom sinoć oko 23 časa u gradskom autobusu u Zemunu. Pančić je primljen u bolnicu gde mu je konstatovana kontuzija lobanje i povrede na desnoj ruci.

Policija je obavila razgovor sa Pančićem i izvršila uviđaj povodom ovog mučkog i očigledno planiranog napada na novinara „Vremena".

Napad su izvršila dva muškarca koja su Pančića izvesno vreme pratila i potom ušla za njim u autobus na stanici na Trgu Branka Radičevića u Zemunu. Na očigled putnika napadači su izvadili metalnu šipku i njom udarali Pančića po glavi i telu.

Nakon izvesnog vremena, napadači su pobegli iz autobusa koji je stajo na stanici. Policija je izvršila uviđaj. Pančić je prebačen u bolnicu gde su njegove povrede sanirane. Srećom, nisu opasne po život.

Ovo je još jedan u nizu napada na novinare „Vremena" - od otmice Dušana Reljića do podmetanja bombe u stan Dejana Anastasijevića - a dosadašnji počionici nikada nisu uhvaćeni i osuđeni.

Redakcija „Vremena" zahteva od nadležnih organa, policije i tužilaštva, da napadače na novinara Teofila Pančića identifikuje, uhapsi i privede pravdi.

Reakcije zvaničnika povodom napada na Teofila Pančića

Reakcije javnosti

Komentar Dragoljuba Žarkovića, glavnog urednika nedeljnika Vreme


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST