Rezultati pretraživanja

1.

Intervju – Andrea Simončeli, predsednik UO Delta Generali osiguranja: Obezbediti mogućnost izbora (Vreme 1118)

autor: Ana Radić

 

"Promena poreske politike bila bi win-win situacija, jer se razvijanjem privatnog zdravstvenog osiguranja odgovornost i troškovi lečenja stavljaju na pleća osiguravajućih kompanija"
 

2.

Intervju – Darko Babić, generalni direktor DHL-a za Srbiju i Crnu Goru: Spremni za budućnost (Vreme 1114)

autor: Ana Radić

 

"DHL se već prilagođava u meri u kojoj je to moguće u određenoj zemlji. Mi u nekim državama koristimo sto odsto obnovljive izvore energije, ali u Srbiji to još nije moguće"
 

3.

Intervju – Milan Petrović, generalni direktor »Štampa sistema«: Sačuvati tradiciju dugu pola veka (Vreme 1109)

autor: Ana Radić

 

"Važno je napomenuti da je do sada u kompaniju uloženo preko 25 miliona evra, što predstavlja jednu od značajnijih privrednih investicija u zemlji, i da od 4000 trenutno zaposlenih radnika čija su radna mesta sačuvana zavisi indirektno preko 12.000 ljudi"
 

4.

Intervju – Žarko Milisavljević, predsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije: Nema saradnje s onim ko vas ponižava (Vreme 1105)

autor: Ana Radić

 

"Prosečno je bilo potrebno najmanje dve godine od pokretanja inicijative privrednika do odgovora nadležnih u vlasti. To je jako dug rok, najčešće je kasno, a posledice su gašenje 100.000 privrednih subjekata i gubitak 270.000 radnih mesta u sektoru MSP i zanatstvu"
 

5.

Intervju – Veselin Jevrosimović, predsednik ComTrade Group: Kapital ne dolazi preko noći (Vreme 1104)

autor: Ana Radić

 

"Bez jake ekonomije nema jake politike, i obrnuto. Ali nema ni jake ekonomije bez jake informatike. To je danas činjenica"
 

6.

Intervju – Živorad Vasić, generalni direktor hotela Continental: Luksuz Crowne Plaza brenda (Vreme 1100)

autor: Ana Radić

 

"Delta Real Estate jedini je investitor rekonstrukcije hotela i bitno je naglasiti da nismo potpisali franšizni, već menadžment ugovor. To je skuplja vrsta ugovora, ali bolja jer dobijamo punu podršku InterContinental lanca"
 

7.

Priručnik za srpske preduzetnike: Trasiranje sopstvenog puta (Vreme 1097)

autor: Ana Radić

 

Brankica Ljamić Ivanović: Koliko si spreman da platiš?
Sinhronia: Beograd, 2011.
 

8.

Intervju – Mihael Šmit, direktor Delegacije nemačke privrede u Srbiji: Podržati privatni kapital (Vreme 1091)

autor: Ana Radić

 

"Uloga državnih institucija, koje treba da osiguraju okvirne uslove za tržišnu ekonomiju i efikasno snabdevanje javnih dobara, mora da se redefiniše"
 

9.

Intervju – Jože Mencinger, slovenački ekonomista: Evropa kao bivša Jugoslavija (Vreme 1088)

autor: Ana Radić

 

"Treba biti strpljiv, pa čekati i izlaziti iz krize, što će potrajati sigurno još deset godina i više. Kriza nije nastala 2008. godine. Kriza se rađala najmanje 30 godina i radi se o velikim pomeranjima između udela rada i udela kapitala u društvenom proizvodu, i to u korist kapitala. To je stvorilo veliku razliku između potražnje i ponude. Pogotovo kada se ponuda preselila u Kinu"
 

10.

Automobilska industrija – Fiat Auto Poland: Primer uspešne privatizacije (Vreme 1087)

autor: Ana Radić

 

Iz Fiatove fabrike u Poljskoj izašlo je skoro deset miliona automobila, od čega je više od polovine izvezeno u 68 zemalja širom sveta. Novi principi poslovanja doprineli su razvoju konkurentnosti i kvaliteta ukupne industrijske proizvodnje u zemlji
 

Stranica 1 od 7 (61 rezultata)    na stranu od 7