>

Šest godina privatnog penzionog fonda

Delta Đenerali dobrovoljni penzijski fond i Delta Đenerali društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom obeležili su 24. oktobra šest godina postojanja. Delta Đenerali (Delta Generali) danas ima oko 500.000 članova i sa tim brojem pokriva 27 odsto tržišta. Delta Đenerali društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskom fondom upravlja sa dva fonda (DG Basic i DG Index), četiri milijarde dinara i do sada je isplatilo pet miliona evra penzija.

"Štednja u dobrovoljnom penzijskom fondu nije magična formula za bogaćenje preko noći. U pitanju je odgovorna, zrela odluka, kojom se obezbeđuju novčana sredstva za normalan život u starosti", rekla je na godišnjici Nataša Marjanović, direktorka Delta Đenerali društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom.

Andrea Simončeli, generalni direktor Delta Đenerali osiguranja, osnivača Delta Đenerali dobrovoljnog penzijskog fonda, ukazao je na to da je samo 2,5 odsto građana Srbije učlanjeno u dobrovoljne penzijske fondove, što je najniži procenat u Evropi. Simončeli je još rekao da razlog za to nisu ni nedostatak novca, ni nedovoljni podsticaji Vlade Srbije, već to što građani u Srbiji nisu naučeni da razmišljaju o budućnosti i što se sredstva ne investiraju na pravi način.

Inače, Delta Đenerali prvo je prvo društvo koje je dobilo licencu Narodne banke Srbije za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST