Izložba fotografija "Dirty season" – kolektiv Kamerades >

Slike iz kampanje

Na fotografijama su uhvaćene situacije, pogledi, gestovi političara, stranačkih simpatizera tokom poslednje predizborne kampanje

Kameradesi su grupa od šest dokumentarnih fotografa iz Srbije. Misija im je, kako sami objašnjavaju, "dokumentovanje realnosti i širenje svesnosti u polju društvenih tema na Balkanu". Na njihovoj prvoj zajedničkoj izložbi "Dirty season", otvorenoj 14. jula u Uličnoj galeriji u Beogradu, nalaze se fotografije nastale tokom nedavne predizborne kampanje. Na sedamnaest izloženih fotografija zabeležene su bizarne situacije, pogledi, gestovi političara, stranačkih simpatizera i učesnika prošle izborne trke. Kameradesi su izbornu kampanju gledali kroz objektiv posebno osetljiv na dvoličnost, glumu i loše pokušaje manipulacije, i na svojim fotografijama ogoleli izbornu kampanju. "Apatija, ucveljenost, depresija, nesigurnost u budućnost, odsustvo realnog političkog razvoja i strah od onoga što predstoji su reči koje opisuju atmosferu u Srbiji pred parlamentarne i predsedničke izbore održane 6. maj 2012. godine", pisalo je u najavi njihove izložbe.

Kameradesi su Saša Čolić, Nemanja Jovanović, Nemanja Pančić, Marko Risović, Marko Rupena i foto-reporter nedeljnika "Vreme" – Milovan Milenković.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

FOTO GALERIJA

foto: marko risović
  • foto: milovan milenković