>

Societe Generale Srbija, 35 godina podrške privredi i građanima Srbije

Societe Generale u Srbiji posluje od 1977. godine, kada je u Beogradu otvoreno predstavništvo banke iz Pariza, što je ujedno bilo jedno od prvih predstavništava neke strane banke u tadašnjoj Jugoslaviji. Tokom proteklih 35 godina, nikada nije prestajala sa radom, bila je konstantno na usluzi svojim klijentima, bez obzira na promene u političkom i ekonomskom okruženju.

Do 1991. godine, predstavništvo je davalo podršku privredi kroz finansiranje velikih projekata, poput fabrika Magnohrom iz Kraljeva, UTVA iz Pančeva, kao i mnogih drugih u celoj tadašnjoj saveznoj državi.

Predstavništvo je 1991. godine preraslo u prvu domaću banku sa većinskim stranim kapitalom u Srbiji, Societe Generale Yugoslav Bank. Tokom naredne decenije, banka je radila isključivo sa privredom, a od 2001. godine prerasta u univerzalnu banku i počinje da servisira i fizička lica. Od 2007. godine, menja ime u Societe Generale banka Srbija.

Ostvareni profit banke konstantno je investiran u dalji razvoj i uvećanje kapitalne baze banke, što je svakako doprinelo tome da je Societe Generale banka danas jedna od najznačajnijih finansijskih institucija u zemlji. U tom kontekstu, značajno je podsetiti da je Societe Generale banka prva koja je, u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu, još 2006. godine sagradila svoju upravnu zgradu, pokazujući na taj način svoje opredeljenje ka dugoročnom poslovanju u Srbiji.

Nakon otvaranja prve ekspoziture u Ulici Kralja Petra u Beogradu, razvijala se postepeno, organskim rastom, i danas raspolaže mrežom od 103 ekspoziture i ima preko 1300 zaposlenih.

U Srbiji, pored banke, posluju i povezane kompanije: lizing kompanija Sogeliz, Societe, Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom Societe Generale Penzije i osiguravajuća kuća Societe Generale Osiguranje, a od 2006. godine i ALD, članica Societe Generale grupe, kompanija koja se bavi operativnim lizingom sa punom uslugom.

Jubilarnu, 35. godišnjicu poslovanja u Srbiji, Societe Generale banka je obeležila nizom događaja širom Srbije, kao i sloganom "Jer igramo u istom timu", naglašavajući time pre svega svoju fokusiranost na klijenta i njegove potrebe. Kao banka sa tridesetpetogodišnjom tradicijom poslovanja u našoj zemlji, dugoročno orijentisana ka tržištu Srbije, Societe Generale Srbija teži da svojim klijentima bude istinski partner na duge staze, izlazeći u susret njihovim potrebama, u skladu sa kretanjima na tržištu.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST