Ili titula ili uprava

"Ko je oterao Roberta Prosinečkog"; VREME 1129

Ako ne bih sitničario oko ovog "wannabee" pesništva o tome da "mit o Bariju u stvarnosti ne postoji", rekao bih da je tekst dobar i da Slobodan Georgijev ima dobre izvore, iako, na osećaj bih rekao – sigurno – naginje na neku drugu stranu (da li se danas za Grobare može reći da su predsednikovićevci?).

Od mog mišljenja je ipak bitniji papir (potpisan sa Delije Sever) koji su navijači delili ispred Marakane na dan utakmice sa Bordoom, a koji govori isto što i ovaj tekst.

Oni tamo, prilično poetično, kažu: "Iako nam je žao što nas je napustio veliki zvezdaš i legenda našeg kluba, iako dobro znamo da ova uprava nije dorasla da vodi klub kao što je Crvena zvezda, iako bismo svi voleli da se ‘vrate slavni dane naše prošlosti’, iako nam se toliko toga ne dopada – mi navijamo za Zvezdu zato što je volimo, a ne zato što je najbolji srpski klub i prvak sveta!"

Pa onda kažu, prepričaću: da ne treba srljati kao što je rađeno sa Džajom (misle na Lukića, ali i naglašavaju da se ova dvojica ne mogu porediti) da treba hladne glave naći pravo rešenje, da im se treba verovati jer su jedini koji Zvezdu vole.

Na kraju zaključuju: "Teraćemo upravu ukoliko nema ništa od titule, jednostavno je dogorelo dotle... Ali do tada, složnije i jače nego ikad bodrimo našu Zvezdu od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka, i protiv Bordoa i protiv Donjeg Srema!"


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST