Izložba >

»Najbolje« od Gorana Kosanovića

Velika retrospektivna Izložba "Najbolje/The Best" multimedijalnog umetnika Gorana Kosanovića biće otvorena od 8. septembra do 8. oktobra u izložbenom prostoru Muzeja "25. maj" u kompleksu Muzeja istorije Jugoslavije (MIJ).

Izložba se sastoji od četiri segmenta. To su radovi sa izložbe "Planeta Ljubav", posvećene imaginarnom putovanju umetnika na udaljenu planetu Ljubav (o čemu je "Vreme" opširnije pisalo u broju 1111), trodimenzionalne instalacije, printovi, dokumentacija o body art radovima koje je Kosanović izveo u saradnji sa slikarom Radomirom Damnjanovićem Damnjanom, radovi sa izložbe "Cveće" kojima umetnik upotrebom novih medija reinterpretira tehnike koje je koristio Endi Vorhol, i slike iz Kosanovićevog opusa koje su tematski raznovrsne, od lirskih autobiografskih reminiscencija do fenomena masovne kulture i ikona savremene kulture i umetnosti. U okviru izložbe biće organizovane radionice i susreti sa decom, a Kosanović će izvesti i performans "Linija srca/The Line of Heart". Umetnik ovaj performans uspešno izvodi poslednjih deset godina u Srbiji i inostranstvu i do sada je u njemu učestvovalo više hiljada dece i odraslih.

Goran Kosanović je najmlađi umetnik čiji se rad čuva u kolekcijama Narodnog muzeja, a pored ostalog, bio je i dugogodišnji direktor marketinga u nedeljniku "Vreme".


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST