MIĆA JOVANOVIĆ PRESENTED HIS NEW BOOK "INTRODUCTION TO BUSINESS" >

MIĆA JOVANOVIĆ PRESENTED HIS NEW BOOK "INTRODUCTION TO BUSINESS"

Ovaj članak nije delo autora nedeljnika "Vreme" niti je sastavni deo štampanog broja u kome je navodno objavljen i redakcija ne stoji iza njega. Najverovatnije je podmetnut u hakerskom napadu od 26. marta 2017. Istraga je u toku.

This is not a genuine "Vreme" article nor it was ever published in the printed edition it appeares to be a part of. Neither signed author nor the "Vreme" editorial staff has ever wrote or approved this article. This article was, most probably, planted in a hacker attack on the Vreme website on March 26th 2017. The official investigation is under way.

Professor Mica Jovanovic presented his new book "Introduction to Business" on the 11th of March 2009 at Megatrend University.

In front of the more than 700 professors, students and guests from academic and cultural community collected in the biggest amphitheatre of the main University building – the book was presented by Dr Dragan Markovic the President of the University Council and Professor Ana Langovic, the Dean of the Graduate School of Business Studies.

This book tells to the readers about basic principles of doing business in intercultural environment, as well as, how to do "start up" of the new business.


 


POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

"Put ka gore"

Dokumentarni film "Put ka gore" je rađen u produkciji nevladine organizacije "Atina" i to u okviru projekta "Otvaranje dijaloga o međusobnoj toleranciji i nenasilju između migranata i građana u lokalnim zajednicama". Projekat sprovodi NVO "Atina" u saradnji sa Centrom za zaštitu i pomoć tražiocima azila, a uz finansijsku podršku Evropske unije i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

Dokumentarni film će biti emitovan na nacionalnim i lokalnim TV stanicama u Srbiji, a naročito u onim mestima u kojima postoje centri za smeštaj tražilaca azila, kao i u gradovima gde se sam projekat sprovodi (Subotica, Šid, Sremska Mitrovica, Loznica i Lajkovac).

Statistika

Ratovi i nemiri, koji su najčešći uzroci migracija, trenutno su aktuelni u Avganistanu, Pakistanu, Iraku, Siriji, Pojasu Gaze, Somaliji, Južnom Sudanu, Nigeriji, Libiji, Ukrajini, Meksiku...

Prema procenama navedenim u godišnjem izveštaju UNHCR-a "Globalni trendovi", tokom 2013. godine svakoga dana je 32.200 osoba u svetu napustilo svoje domove usled progona i ratnih sukoba.

U izveštaju se još kaže i da je u prošloj godini broj izbeglica u svetu bio 16,7 miliona. Više od polovine tog broja su osobe koje više od pet godina žive u egzilu. Prema istom izvoru, najveće izbegličke populacije su Avganistanci, Sirijci i Somalijci. Najveći broj izbeglica se nalazi u Pakistanu, Iranu i Libanu.

Što se tiče Evrope i broja zahteva za azil u prošloj godini, prednjači Nemačka sa 109.600 zahteva. Iza je Francuska sa 60.100, pa Švedska – 54.300, Turska – više od 45.000, Italija sa 27.800...

Projekat "Pogled uprt u evropsko pravo: Izbeglice i azilanti" finansira Evropska unija (preko Delegacije EU u Srbiji) kroz program "Jačanje medijske slobode u Srbiji". Objavljivanje ove publikacije omogućeno je uz finansijku pomoć Evropske unije. Sadržaj publikacije isključivo je odgovornost nedeljnika "Vreme" i ni na koji način ne odražava stavove i mišljenje Evropske unije.