Lopate u ruke pa na izbore >

Kamen na kamen

Aktivnosti premijera tehničke vlade Aleksandra Vučića obeležile su kampanju pred izbore koji će biti održani 24. aprila. Vučić je odgovarajući na pitanje dnevnog lista "Danas" da li mnoštvo događaja u kojima učestvuje ima veze sa izbornom kampanjom i da li je to zloupotreba državne funkcije, rekao: "Radim sve isto što sam radio i ranije, samo što nekada kada nije građevinska sezona imate drugog posla i primate inostrane goste. Nisam nimalo vredniji nego što sam bio ranije, i ne pominjem svoju političku stranku već ističem ekonomske rezultate vlade."

foto: rade prelić / tanjug

Vučić je, 1. marta 2016, gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), rekao da će Vlada u roku od dva dana podneti obrazloženi predlog predsedniku Republike za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Predsednik Republike je 4. marta raspisao izbore koji će biti održani 24. aprila.

U redovima koji slede data je premijerova satnica u građevinsko-izbornoj sezoni.

2. mart 2016. – Otkriva Spomenik Borislavu Pekiću na Cvetnom trgu u Beogradu.

8. mart – Vučić je prilikom obilaska poplavljenih područja rekao da će država nadoknaditi građanima štetu od poplava, ali je i poručio građanima da moraju čistiti kanale ispred svojih kuća koji su zatrpani otpadom i da za to nije kriva država već neodgovorni pojedinci.

8. mart – Vučić je na Kopaonik biznis forumu ocenio da bi put lakih rešenja vodio Srbiju u ambis i da zato nikakav kompromis po pitanju politike idemo li u budućnost ili se vraćamo u prošlost neće biti moguć.

9. mart – Vučić je, na okruglom stolu "Žensko preduzetništvo – potencijal za razvoj" u Kovačici, istakao da će Vlada povećati podršku ženskom preduzetništvu sa 250.000 evra na milion evra.

12. mart – Obišao novoizgrađenu Osnovnu školu "Rajko Mihajlović" u selu Kalinovcu kod Uba.

15. mart – Vučić je razgovarao sa prvim potpredsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Filom Benetom o restrukturiranju i revitalizaciji RTB-a Bor. Tema razgovora bila je i saradnja sa EBRD-om u pronalaženju strateškog partnera za kompaniju Telekom Srbija, restrukturiranje dugova Srbijagasa i pružanje pomoći u završetku procesa restrukturiranja Železnica Srbije i Elektroprivrede Srbije.

15. mart – Nakon obilaska saniranog nasipa u selu Veliko Polje kod Obrenovca saopštio je da će isplata državne pomoći građanima koji su pretrpeli štete od poplava početi naredne nedelje.

18. mart – Vučić i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin razgovarali su o sveukupnim odnosima dveju zemalja. Čepurin je upoznao Vučića s pomakom u vezi sa idejom o bescarinskom izvozu Fijatovih vozila proizvedenih u Srbiji na tržište Evroazijske ekonomske unije.

20. mart – Obišao radove na obnovi Osnovne škole "Živojin Mišić" u selu Rajkoviću, u opštini Mionica, nakon čega je prisustvovao potpisivanju Ugovora o obnovi Srednje škole "1300 kaplara" u Ljigu.

22. mart – Priredio prijem za atletičarku Ivanu Španović, koja je osvojila srebrnu medalju u skoku udalj na Svetskom dvoranskom prvenstvu i iskazao kontinuiranu podršku države razvoju atletskog sporta.

23. mart – Razgovarao u Visbadenu sa premijerom Savezne pokrajine Hesen Folkerom Bufijeom o ekonomskoj saradnji i nemačkim investicijama u Srbiji. Iz Vlade je saopšteno da će premijer imati niz bilateralnih susreta sa rukovodstvima više nemačkih kompanija.

26. mart – Prisustvovao primopredaji deset borbenih vozila policije i čamca specijalne namene MUP-a.

28. mart – Obišao radove na sanaciji ambulante u Draginju kod Koceljeve.

28. mart – Vučić je u Divcima, kod Valjeva, prisustvovao otvaranju nove ambulante, potom obišao i Medicinsku školu "Dr Miša Pantić" u Valjevu. Podsetio je na to da je u poslednjih mesec dana obišao 25 škola i bolnica, i dodao da planira da poseti više od 1000 takvih objekata u toku ove godine. Premijer je posetio i Osnovnu školu "Mića Stanojlović" u Koceljevi.

1. april – Vučić je razgovarao sa ambasadorom Republike Belorusije u Srbiji Vladimirom Čuševom i saopštio da je postignut dogovor o tome da se što pre počne sa realizacijom zajedničke proizvodnje vatrogasnih vozila, traktora i autobusa.

2. april – Postavio kamen temeljac za fabriku kompanije Mei Ta u Bariču.

5. april – Otvara Svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja na Fakultetu organizacionih nauka.

6. april – Otvara novi hangar na vojnom aerodromu Batajnica.

7. april – Preseca vrpcu na otvaranju fabrike Teklas automotiv u Vladičinom Hanu. Premijer je u preduzeću Smelting d.o.o. u Vladičinom Hanu pokrenuo prvu rekonstruisanu mašinu za proizvodnju alu-čelične užadi za dalekovode.

8. april – Vučić je iskazao zahvalnost Kraljevini Švedskoj kao najznačajnijem bilateralnom donatoru u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji.

11. april – Otvara deonicu auto-puta na Koridoru 10 od Grabovnice do Grdelice.

12. april – Vučić je, na svečanom otvaranju međunarodnog sajma privrede "Mostar 2016" rekao da najveći potencijal za ekonomski rast leži u saradnji u regionu, i dodao da će Srbija dati sve od sebe da se očuvaju i unaprede prijateljski odnosi među zemljama u ovom delu Evrope. Vučić je razgovarao sa episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim SPC Grigorijem o pomoći Vlade Srbije za izgradnju Saborne crkve u‎ Mostaru.

13. april – Nakon razgovora sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Klašnicama, kod Banjaluke, Vučić je izjavio da je postignut dogovor da se u narednom periodu unaprede putne veze između Srbije i RS, pre svega put ka Bijeljini i Višegradu.

13. april – Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban u obilasku nove fabrike Masterplast u Subotici.

14. april – Postavio kamen temeljac kojim su radovi na izgradnji nove robne kuće IKEA svečano otvoreni.

15. april – Postavio kamen temeljac za oblakoder "Kula" (visok 220m) u okviru projekta "Beograd na vodi".

16. april – Otvorio radove u Nišu na rekonstrukciji objekta fabrike turske kompanije Aster tekstil. Prisustvuje otvaranju nove fabrike elektromotora Džonson elektrik u Nišu.

17. april – Otvorio fabriku Mitros u Sremskoj Mitrovici.

17. april – Postavio kamen temeljac za izgradnju hotela Hilton u Beogradu.

18. april – Potpisan ugovor o prodaji smederevske Železare kineskoj kompaniji Hestil u krugu fabrike.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST