Još jedna značajna Deltina investicija u zemljama EU >

Delta Planet i u Varni

Delta Real Estate, članica Delta Holdinga, u partnerstvu sa bugarskom firmom AP Investments, završila je akviziciju šoping-mola u Varni, na Crnom moru. Varna je drugi po veličini grad u Bugarskoj i važan turistički centar

"Delta Real Estate nastavlja svoje strateško širenje u oblasti nekretnina. Zadovoljstvo mi je da mogu zvanično da najavim otvaranje još jednog gradilišta u zemlji Evropske unije, u Bugarskoj", izjavila je Zorana Ždrale Burlić, generalni direktor Delta Real Estatea.

Ovaj projekat, pod imenom Delta Planet i vredan 120 miliona evra, razvijaće zajedno sa partnerom, kompanijom AP Investments iz Sofije, na čijem čelu su dvojica poznatih bugarskih preduzetnika, Angel Angelov i Peter Dudolenski, i koja poseduje veliki broj investicija u oblasti razvoja nekretnina, zdravstva, trgovine i maloprodaje.

Izvođenje završnih radova na objektu, površine 110.000 m², počinje ovih dana, a otvaranje je planirano u maju 2018. godine. Radove će izvoditi bugarska firma Planex.

Šoping-mol Delta Planet u Varni imaće 3 sprata i 3 podzemne etaže za parkiranje, 12 najsavremenijih bioskopskih sala i oko 160 lokala različite namene. Planirano je dovođenje novih, svetski poznatih modnih brendova, a poseban kuriozitet biće zelena bašta na krovu, sa pogledom na grad i Crno more, što će objekat činiti jedinstvenim u okolini.

Nakon završene izgradnje hotela InterContinental u Ljubljani, ovaj projekat je još jedna značajna Deltina investicija u zemljama EU, i predstavlja jednu u nizu investicija u šoping-molove u regionu.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST