Reagovanje >

Pištaljka je razotkrila jelku

Intervju: Dragan Šutanovac, "Vreme" br. 1412

U intervjuu u prošlom broju "Vremena" predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, pominjući preskupu novogodišnju jelku u Knez Mihailovoj ulici, kaže: "Da nisu odbornici DS-a o tome pričali, ko bi to mogao da vidi, gde da vidi koliko ta jelka košta?"

Predsednik DS-a ne govori istinu. Da je jelka koštala 83.000 evra, da je postavljena pre okončanja tenderskog postupka i da je nabavljena od firme koja godinama dobija nameštene poslove novogodišnjeg kićenja Beograda, javnost nije saznala od odbornika DS-a već od Pištaljke. Kao što je pre nepunih šest godina preko Pištaljke saznala i da tadašnji ministar odbrane Šutanovac zida velelepnu zgradu na "pašnjaku" kod Hrama Svetog Save.

Zašto Šutanovac izbegava da pomene Pištaljku i zašto svojoj stranci pripisuje zasluge za ono što nije uradila? Kada bi priznao da koristi Pištaljkina istraživanja i saznanja da bi napadao svoje političke protivnike, bilo bi to kao javno priznanje da je sve što smo napisali o "pašnjaku" istina. On zna da to ne sme da prizna. Ali zna i da je Pištaljka kredibilan izvor i zato se tu i informiše.

Autor je glavni i odgovorni urednik Pištaljke


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST