<< VESTI | | 03.06.2019 08:14


Premijerka koja je primila najnoviju poštu Evropske komisije plačnim glasom je rekla da joj je sve smešno u tom izveštaju o ozbiljnom zastoju Srbije na evropskom putu.

Kako, bre, tamo u Brislu ne vide napredak nego sve "politizuju" i traže nam trunku u oku.

Aleksandar Vučić koji izveštaj nije primio – bio je zauzet – pogledao ga je, po sopstvenim rečima, delimično i njemu to nije bilo smešno.

Bilo je još gore – bilo ga je baš briga!

U tom smislu poručio je premijerki da ne prima to toliko ka srcu, njega je najviše, izgleda, iznerviralo što se Ana Brnabić iznervirala i dao joj je očinski savet da maltene batali zamajavanje oko tog izveštaja.

Građanima nije ništa poručio povodom poruka Evropske komisije jer priznaje samo sopstvene poruke.

To što se unutrašnje, političke prilike u Srbiji u tom izveštaju oslikavaju poprilično tmurnim tonovima i prvi put posle čitavog niza godina ukazuje na sve elemente "zatvorene države" – od kliničke smrti parlamentarizma do korupcije koja izmiče kontroli – kao da nije važno.

Građanima koji trpe posledice sigurno sve to nije smešno, osim onih koji su se uglavili u sve vidove vlasti i ne bi tu ništa da menjaju. Oni su skloni da se grohotom smeju na piskaranje Evropske komisije.

Zagrcnuti od smeha ne mogu da shvate dugoročne posledice takvog jednog izveštaja, tim pre što je veliki Šef bagatelisao taj izveštaj i tešio samo građanku Brnabić.

Ostalima kao da nema utehe a još manje ćemo da vidimo bilo kakav oblik preispitivanja politike koja je dovela do ovakvog izveštaja.

Ili je to Vučić zalutao u šumi pa peva na sav glas da razgoni strah.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST