>

Stevan Ristić predsednik Upravnog odbora Asocijacije medija

Upravni odbor Asocijacije medija jednoglasno je izabrao direktora nedeljnika "Vreme" Stevana Ristića za predsednika Upravnog odbora u narednom četvorogodišnjem mandatu

Na istoj, konstitutivnoj sednici, za potpredsednike su izabrani predsednik Color press group Robert Čoban i predsednik kompanije Comtrade group Veselin Jevrosimović, navedeno je u saopštenju.

Na Skupštini Asocijacije medija u novi Upravni odbor izabrani su direktor Novinske agencije FoNet Zoran Sekulić, izvršna direktorka Novinske agencije Beta Zlata Kureš, osnivač dnevnog lista "Danas" Rade Radovanović, direktorka izdavačke kuće Magyar Szo Rozalija Ekres, glavna i odgovorna urednica nedeljnika "Novi magazin" Nadežda Gaće i glavna i odgovorna urednica magazina "Nova ekonomija" Biljana Stepanović.

Skupština je usvojila finansijski izveštaj za 2018. godinu, izveštaj o radu Upravnog odbora i Plan rada Asocijacije u 2019. godini. Članovi Skupštine razmatrali su aktuelne probleme medijske industrije i ukazali na nepovoljan politički ambijent za rad medija u javnom interesu, tešku finansijsku situaciju i nepotpunu i pogrešnu primenu medijske regulative.

Oni su izrazili i svoje nezadovoljstvo kontrolisanim i diskriminatornim medijskim tržištem i posebno su ukazali na neuspeh dijaloga medijske zajednice sa Vladom Srbije, koji je izgubio smisao usled odsustva političke volje vlasti.

Članovi Skupštine nezadovoljni su i zbog odluke Vlade da izmeni više ključnih odredbi u Nacrtu medijske strategije i to posle završene javne rasprave i bez znanja radne grupe koja je sačinila taj dokument.

Asocijacija medija neće podržati ni prihvatiti medijsku strategiju koja suštinski odudara od verzije koju je radna grupe predala Vladi i snažno će se protiviti reviziji celokupnog koncepta medijske reforme.

Posebno će se suprotstaviti svim normativnim i faktičkim nastojanjima da se relativizuje uloga Saveta za štampu, pa i da se dovede u pitanje njegov opstanak kao jedinog samoregulatornog tela u domenu štampanih, onlajn medija i novinskih agencija, navodi se u saopštenju.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST