<< VESTI | | 16.01.2020 14:42


 

Saopštenje nedeljnika VREME

Povodom najave podnošenja prekršajne prijave Ministarstva kulture i informisanja protiv nas

Prosto ne možemo da verujemo da će Ministarstvo kulture i informisanja podneti prekršajnu prijavu protiv našeg nedeljnika zbog redakcijske opreme teksta "Zlo vreba sa kioska" objavljenog u novom broju, gde se izričito i argumentovano osuđuje medijsko lešinarstvo režimskih tabloida. Naime, kao dokaz njihovog beščašća, objavili smo naslovne strane tih novina.

Ali, Ministarstvo kulture i informisanja koje je sa zakašnjenjem i tek pod pritiskom javnosti reagovalo na brutalno kršenje svih prava ili interesa maloletnih lica u režimskim tabloidima, promptno najavljuje prekršajnu prijavu protiv "Vremena". Potpuno je neshvatljivo kako smo mi to mogli da povredimo prava ili interese maloletnih lica nakon što su ih, ničim ometani, tabloidi kršili svakog dana na svim kioscima u Srbiji? Ogromna i nepopravljiva šteta je učinjena, a "Vreme" je samo belodano dokumentovalo dubinu zla ovog medijskog ponora.

Redakcija nedeljnika "Vreme" zato smatra da najava prekršajne prijave Ministarstva kulture i informisanja ima dva cilja. Prvi je daljnji pritisak na nezavisne medije kao što je naš nedeljnik. Drugi je – u ovom trenutku važniji – kontrola štete koju su režimski tabloidi napravili prozirnim i licemernim pokušajem njihovog izjednačavanja sa "Vremenom".

Zbog svega navedenog očekujemo povlačenje prekršajne prijave Ministarstva kulture i informisanja protiv našeg nedeljnika.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST