Inicijativa Koka-Kole za ekonomsku ravnopravnost žena >

»Budimo =«

 

Za Koka-Kola Sistem 8. mart je podsetnik da nikada ne zaboravimo na borbu za ljudska prava, ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Ipak, žene su često manje vrednovane za svoj trud. U Srbiji, one su i do 16% manje plaćene od muškaraca. U želji da bude inicijator promena i pruži pravi primer, povodom Internacionalnog dana žena, Koka--Kola je pokrenula kampanju "Budimo =" u cilju podizanja svesti o razlikama u ekonomskim primanjima muškaraca i žena. U tu svrhu kreiran je i svojevrstan Manifest, kojim se pozivaju i druge kompanije da se pridruže inicijativi.

Širom sveta žene su stub kompanije Koka-Kola i sigurni smo da je to jedan od uzroka našeg planetarnog uspeha. Mi verujemo da ravnopravnost i osnaživanje žena imaju nemerljive pozitivne efekte na celokupno društvo. Ipak, u Srbiji, one su i do 16 % manje plaćene od muškaraca. Mi želimo da svaka žena bude podjednako nagrađena i zato se zalažemo za jednakost i ekonomsko osnaživanje žena. Za društvo bez razlika! Pridružite nam se!

U okviru kampanje "Budimo =" Koka--Kola pruža podršku sektoru ženskog preduzetništva Privredne komore Srbije kroz donaciju sredstava za programe edukacije i profesionalnog osnaživanja žena. Radionice imaju za cilj da unaprede žensko preduzetništvo, podstaknu međusobno umrežavanje i edukaciju žena, kao i promociju korišćenja savremenih digitalnih alata u poslovanju.

"Mi želimo da žene budu jednako plaćene kao i muškarci za posao koji obavljaju, i zato se zalažemo za dodatno ekonomsko osnaživanje žena. U Koka--Kola Sistemu veliki broj žena se nalazi na ključnim vodećim pozicijama, i upravljaju raznim oblastima poslovanja, a mnoge su upravo iz Srbije i našeg regiona. To je samo potvrda da je i Srbija aktivno uključena u programe za bolju ekonomsku poziciju žena širom sveta", izjavila je Jelena Trninić, direktorka komunikacija i javnih poslova kompanije Koka-Kola.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST