Solidarnost na delu >

Pomoć United grupe

United grupa pomaže zemljama u regionu sa 3 miliona dolara, Srbiji namenjeno milion

United grupa, koja posluje u sedam zemalja u regionu, u duhu solidarnosti zbog borbe sa virusom kovid 19, doniraće medicinsku opremu i novac u ukupnoj vrednosti od 3 miliona dolara.

Srbiji je namenjeno milion dolara. Pored novčane donacije od 220.000 dolara, naručeno je 8.800 najkvalitetnijih kompleta testova za virus, 11 medicinskih ventilatora (hirurških respiratora), 250.000 maski, 440 toplomera i 7.000 zaštitnih naočara u vrednosti od 800.000 dolara. Celokupna medicinska oprema naručena je i plaćena još 15. marta, a na organizaciji isporuke, koja počinje ove nedelje, United grupa je radila sa vladama u regionu.

U danima u kojima je svima potrebna hrabrost i podrška, United grupa želi da pomogne da svi zajedno što pre prebrodimo jednu od najvećih svetskih zdravstvenih kriza i da olakša medicinskim radnicima obavljanje posla, a građanima omogući dodatnu sigurnost.

U okviru United grupe u Srbiji posluju SBB, United Cloud, United Media sa televizijskim kanalima N1, Nova S, Sport Klub, Grand, Pikaboo, Vavoom, Cinemania, Lov i ribolov, IDJ, Brainz, portalom nova.rs i marketing agencijama Cas Media i Direct Media.

Zbog epidemije koja je uslovila ostanak građana kod kuće, United grupa već je otključala TV kanale na svojim platformama u celom regionu za koje je dobila dozvole, uverena da je bitno da svi budemo solidarni i da je svaka podrška građanima u celom regionu važna.

United grupa je vodeći provajder telekomunikacionih i medijskih usluga u Jugoistočnoj Evropi. Kao deo vodeće međunarodne investicione kompanije BC Partners, posluje u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Bugarskoj.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST