<< VESTI | | 23.04.2020 19:30

foto: Darko Vojinović /AP

Korona u Srbiji >

Da li se posle Čaira zatvara i Sajam?

Privremena kovid bolnica Čair u Nišu danas je ispražnjena i stavljena u status mirovanja, odlukom predsednika Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug Branislava Nedimovića. Preostalih 30 pacijenata prebačeno je u studentski dom kod Medicinskog fakulteta u ovom gradu.

Kako "Vreme" saznaje od pacijenata koji su danas pušteni iz privremene bolnice na Beogradskom sajmu, i njih ubrzano otpuštaju.

Ispred Sajma je trenutno kolona sanitetskih vozila koja i po sat vremena čekaju da preuzmu pacijente iz drugih gradova i vrate ih kućama.

Otpušteni kovid pacijenti sa kojima je "Vreme" u kontaktu kažu da im je rečeno da je u toku masovno testiranje smeštenih na Beogradskom sajmu, jer je plan da se ova bolnica isprazni do 27. aprila.

Najnoviji podaci Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa govore o drastičnom padu novozaraženih – 162 danas u odnosu na 224 registrovanih juče, 260 prekjuče, 312 u ponedeljak i 324 u nedelju. Rekordan broj novootkrivenih slučajeva Srbija je imala pre sedam dana, 16. aprila, kada je potvrđeno 445 pozitivnih na korona virus.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST