Podrška Coca-Cola sistema >

Crveni krst Srbije pomogao 200.000 ljudi

Od početka krize izazvane pandemijom virusa kovid-19, Crveni krst Srbije ostvario je 325.904 akcije humanitarne pomoći ka pojedincima kojima je ta humanitarna pomoć bila potrebna. Predsednik Crvenog krsta Srbije prof. dr Dragan Radovanović kaže da su veliku pomoć dobili su i od odgovornih kompanija, a jedna od njih je i Coca-Cola sistem

"Coca-Cola sistem je demonstrirao snagu pravog partnera, koji je među prvima reagovao i pružio pomoć. Zahvaljujući njima, već u prvim danima krize bili smo u mogućnosti da svojim korisnicima doniramo proizvode i da u vozilima koje su nam ustupili prevozimo pakete pomoći. Takođe, tu je značajna finansijska pomoć Coca-Cola Fondacije od 200.000 američkih dolara za podršku građanima u Srbiji, koja nam omogućava da realizujemo konkretne aktivnosti i pomognemo najugroženijima."

U Coca-Cola sistemu kažu kako su se uvek vodili idejom da je veoma važno da se uz razvoj njihovog poslovanja razvija i zajednica u kojoj žive i rade. "Partner smo zajednice više od pola veka i trudimo se da joj budemo podrška, uvek, a posebno u vreme krize. Naše aktivnosti usmerene su prvenstveno na one koji se nalaze na prvoj liniji borbe protiv kovida-19, medicinskim radnicima, vojsci, policiji, volonterima, kao i onima koji su egzistencijalno najugroženiji. Do sada smo pored donacije od 200.000 dolara Crvenom krstu Srbije donirali i 150.000 litara naših proizvoda za nekoliko hiljada zaposlenih u Kliničkom centru Srbije u saradnji sa Fondom B92, i drugim kovid bolnicima širom Srbije, kao i pripadnicima policije, zatim obroke za medicinske radnike u saradnji sa Woltom i IT opremu Kliničkom centru Srbije. Duboko verujemo da samo zajedno možemo prevazići ovu situaciju i da ćemo iz svega izaći jači", rekao je Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca Cola HBC Srbija.

Crveni krst Srbije zajedno sa svojim partnerima još jednom dokazuje da samo ujedinjeni možemo proći kroz krizne situacije.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST