Finansijski magazin »EMEA Finance« dodelio priznanje Raiffeisen banci >

Najbolja banka u Srbiji

Raiffeisen banka je četvrtu godinu zaredom dobitnik priznanja u godišnjem izboru "Evropske bankarske nagrade", koji organizuje renomirani britanski finansijski magazin "EMEA Finance", i to nagrade za najbolju banku u Srbiji

Pored ove nagrade, Raiffeisen bankarska grupacija osvojila je ukupno 23 nagrade na svim tržištima na kojima posluje, kako one za najbolju banku i najbolju stranu banku, tako i priznanja za najbolju investicionu banku.

"Priznanja svetskih finansijskih magazina dokaz su da je kvalitet našeg poslovanja prepoznat i van granica našeg tržišta. Mi smo u 2019. ostvarili odlične poslovne rezultate i značajno unapredili uslugu uvodeći neka od najinovativnijih bankarskih tehnoloških dostignuća. Ova nagrada posebno je važna jer dolazi u trenutku kada se ne samo naša privreda, već i čitav svet, suočava sa izazovom bez presedana, pandemijom virusa. Ona će nam dati podstrek i snagu da nastavimo da ulažemo u digitalizaciju usluge, kako bismo i u ovim izmenjenim okolnostima nastavili da budemo pouzdan partner našim klijentima – privrednicima i građanima Srbije", izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Prilikom odlučivanja o najboljim bankama, stručni žiri magazina je kao osnovne kriterijume u obzir uzeo: tržišni udeo banke, rast učešća određenih proizvoda na tržištu, profitabilnost banke, kvalitet i inovativnost ponude, kao i kvalitet poslovne strategije. "EMEA Finance" je britanski finansijski magazin koji u svojim analizama pokriva dinamična finansijska tržišta u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST