Donacije >

Tu smo jedni za druge

"COVID-19 je preko noći promenio život i način funkcionisanja celog društva. Zdravstvene i indirektne posledice virusa i vanrednog stanja po naše zajednice, a posebno najugroženije građane, trenutno su nesagledive. Da bi pomoć i podrška stigle gde treba, neprofitne organizacije i neformalne grupe širom Srbije rade posvećeno, ali im je potrebna tvoja podrška."

Ovo stoji na sajtu donacije.rs, i inače poznatom po brzoj reakciji za sve kojima je pomoć hitno potrebna. Izdvajamo nekoliko uspešno završenih akcija prikupljanja novca za one kojima je potreban tokom krize izazvane novim virusom korona.


SRBIJA HAKUJE KORONU: NAŠI INOVATORI VOLONTERSKI KREIRALI REŠENJA ZA UGROŽENE OD KORONE, VREME ZA SLEDEĆU FAZU

"Mi smo udružena grupa tehnoloških stručnjaka i inovatora koji nisu mogli da sede skrštenih ruku i gledaju kako pandemija korona virusa napada naše društvo, gde su neke od najvažnijih i najranjivijih grupa, poput zdravstvenih radnika koji su bili izloženi na milost i nemilost ovoj smrtonosnoj bolesti. Zbog toga smo se pod imenom Vizionari Srbije organizovali i mobilisali u prvim danima epidemije u Srbiji. Za samo mesec dana napravili smo više od 45 000 vizira i podelili ih zdravstvenim radnicima i drugim ugroženim licima širom zemlje."


POMOZIMO MAČKAMA SA POSEBNIM POTREBAMA U PRIHVATILIŠTU ŠAPICA 011 DA DOBIJU HRANU

"Prihvatilište za mačke sa posebnim potrebama Šapica 011 je posvećeno macama koje su ostavljene kod veterinara ili izbačene iz kuće samo zato sto su obolele i tražile dodatnu pažnju, negu, hranu i lekove. Mi smo ih preuzeli i sada se brinemo o njima. Prihvatilište je deo udruženja za zašitu životinja Šapica 011 koje takođe u sklopu svojih aktivnosti ima i Pansion za mačke Šapica 011 (čuvanje maca na određeno vreme), koje je i glavni izvor prihoda. Zbog novonastale situacije usled COVID-19, nažalost, svi naši klijenti koji su rezervisali termine za svoje mace u periodu proleće/leto 2020. su te termine otkazali. Samim tim mi smo ostali bez sredstava za hranu, lekove, suplemente i ostalu opremu za naše štićenike ‒ mace, kojih u ovom trenutku ima 20. U ovom kritičnom periodu pomoć nam je preko potrebna."


POKRIVALICE: BEOGRADSKE DIZAJNERKE I KROJAČICE ŠIJU ZAŠTITNE MASKE ZA MEDICINSKE RADNIKE

"Organizovali smo se jos prvog dana vanrednog stanja, putem društvenih mreža proširili informaciju o nameri i već za 48 sati isporučivali prve stotine u bolnice. Onda je solidarnost učinila svoje, tekstilni dobavljači su nam donirali materijale, pridružili su nam se volonteri za distribuciju i mi smo shvatili da imamo načina da pomognemo velikom broju ljudi da dobiju PokrivaLice, a time učinimo mnogo za svoju zajednicu. Međutim, tu nam je potrebna građanska pomoć."


BELHOSPICE: POMOZIMO DA ONKOLOŠKI PACIJENTI NASTAVE DA DOBIJAJU PSIHOSOCIJALNU POMOĆ I TOKOM COVID-19 KRIZE

"BELhospice multidisciplinarni tim, sastavljen od doktora, medicinskih sestara, psihologa, socijalnog radnika i dve negovateljice, poseduje i veštine i licencu za pružanje usluga palijativnog zbrinjavanja. Vašom podrškom omogućićete prvom hospis centru u Srbiji nesmetan rad i pružanje besplatnih usluga povećanom broju pacijenata i članovima njihovih porodica, koji se u datim okolnostima često osećaju beznadežno, uplašeno i usamljeno u svojim problemima. Takođe, pružićete i veliki doprinos poboljšanju kvaliteta njihovih života u izolaciji zbog postojeće pandemije."


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST