In memoriam >

Dušan Mitrović

Direktor firme Dan Graf i jedan od osnivača i vlasnika lista "Danas" Dušan Mitrović, preminuo je 20. oktobra u Beogradu u 70. godini, nakon duge i teške bolesti

Na mestu direktora Dan Grafa, kao izdavača lista "Danas", nalazio se od 1998, druge godine njegovog postojanja.

Nakon završene srednje škole u Kraljevu, gde je i rođen, profesionalnu i političku karijeru je započeo u Savezu socijalističke omladine Jugoslavije, gde je između ostalog bio i na funkciji potpredsednika Saveza socijalističke omladine Srbije.

Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Svoju karijeru je potom nastavio u sindikalnim vodama, te je u nekoliko navrata bio sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije, nakon čega je učestvovao u osnivanju, a potom bio i potpredsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost.

Iz sindikalne sfere prelazi u medijski biznis, a prvo je radio u dnevnom listu "Borba", u vreme kada je glavni i odgovorni urednik bio Stanislav Staša Marinković. U "Borbi" se bavio plasmanom i prodajom lista, što je prve godine radio i u "Danasu" kao zamenik direktora.

Iz "Borbe" prelazi u "Našu borbu" gde je bio direktor prodaje, potom sa grupom novinara osniva dnevni list "Danas".

Zaslužan je za razvoj ulične prodaje novina, a potom i novih alternativnih distributivnih mreža, iz čega su nastala brojna preduzeća za distribuciju štampe, među njima i trenutno najjača takva preduzeća u Srbiji.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST