foto: marija janković

Vreme solidarnosti 17, 10. decembar 2020. >

Šta sve znači biti solidaran

U poslednjem dodatku "Vremena solidarnosti" prenosimo istraživanje o solidarnosti, koje je uradio Istraživački centar "Nove srpske političke misli". Istraživanje obuhvata stavove građana o solidarnosti u društvu, porodici i na poslu; o solidarnosti prema siromašnima, migrantima, osobama sa invaliditetom i žrtvama porodičnog nasilja; o tome kako je bilo i kako će biti; šta je pandemija virusa korona učinila za naše odnose…

Slično istraživanje rađeno je pre nešto više od dve i po godine, na samom početku projekta "Država i solidarnost – Pogled uprt u evropsko pravo", pa u ovom dodatku možete pročitati i da li su se, i u vezi sa kojim temama i u kom pravcu, stavovi građana promenili.


 

Dodatak je objavljen u nedeljniku Vreme u okviru projekta "Država i solidarnost – Pogled uprt u evropsko pravo" koji finansira Evropska unija (preko Delegacije EU u Srbiji) kroz medijski program. Objavljivanje ovog dodatka omogućeno je uz finansijsku pomoć Evropske Unije. Sadržaj dodatka odgovornost je isključivo nedeljnika Vreme i ni na koji način ne odražava stavove i mišljenje Evropske unije.


POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST